Yaman Etkinliklerin bu ayki evsahibesi Sevgili Seval, konusu ise "5 çayına lokmalık minik tatlar".
Ben de etkinliğe bir tatlı bir de tuzlu iki tarifle katılıyorum, kendisine kolaylıklar diliyorum. Etkinliğe katılan tarifleri takip etmek isterseniz buraya tıklayınız.
Bu keklerin tarifini Sevgili Hülya'dan(Günebakan Tarlaları) aldım, o da Sevgili Işıl'dan almış. Hülya'nın çok nemli bademli cupcakeler tarifinden de yararlanarak portakallı brownie tarifinin malzemelerini azaltarak hazırladım ve sonuçtan çok memnun kaldım. Ayrıca tariflerden farklı olarak içine eklediğim damla çikolatalar ise nefis bir lezzet kattı, tarifi yaptığım şekliyle yazıyorum.

Brownie-muffin
Hazırlaması pratik ve tadı nefis olan minik kekler...
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 2,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ (ben riveria zeytinyağı kullandım)
- 1 çay bardağından biraz eksik süt
- 1,5 çay bardağı un
- 2 çay kaşığı silme kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı kakao
- damla çikolata
Not: Tarifteki kabartma tozu miktarına ve pişirme süresine dikkat etmek gerekiyor, yoksa sonuç brownie gibi değil de normal kek gibi oluyor.
Kek harcı cıvık bir hamur oluyor, muffin kalıpları üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur.
~~~~~~~~
Susamlı Milföy Topları
Miföy hamurları oda sıcaklığında bekletip yumuşatılır, her bir kare 4 e kesilir, ortalarına iç harç koyulur, kenarları ortaya toplanarak, kapatılır.Elde yuvarlayarak top haline getirilir. Önce bir kasedeki suya hafifçe batırılıp, diğer kasedeki susam içinde yuvarlanır. Fırın tepsisine dizilir, 180-200 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Not: Ben tarifi Sofra dergisinden aldım, iç harç olarak patatesli bir harç hazırlanmıştı. Ben bir kısmına peynirli bir kısmına da patatesli iç kullandım.
Tarifte 1/2 kg. milföy hamurunu merdaneyle ince açıp, 4cm lik kareler şeklinde kesin, ortalarına 2 çay kaşığı patatesli harç koyun diyordu, ben genelde kare şeklinde milföylere rastladığım için herbir kareyi 4 e böldüm. Kareleri önce merdaneyle biraz açarsanız, özellikle uç kısımları daha ince olursa kapatması daha kolay olur diye düşünüyorum.
Tarifte topları batırmak için su kullanılıyordu, bende o şekilde yaptım, ancak servis sırasında susamlar dökülüyordu, belki yumurtaya bulanıp daha sonra susama bulanırsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

ilgili bağlantılar;
* Havuçlu toplar--PDÇS24
* çikolatalı elmalı toplar
* ıslak brownie
* limonlu, hindistancevizli muffin
* limonlu haşhaşlı topkek
* elmalı, portakallı, bademli muffin
* kakaolu topkek
* Muzlu Muffin
* cevizli top kurabiye
* tahinli toplar
* fındıklı minik kurabiyeler
* muhallebi lokumu
Tarifte 1/2 kg. milföy hamurunu merdaneyle ince açıp, 4cm lik kareler şeklinde kesin, ortalarına 2 çay kaşığı patatesli harç koyun diyordu, ben genelde kare şeklinde milföylere rastladığım için herbir kareyi 4 e böldüm. Kareleri önce merdaneyle biraz açarsanız, özellikle uç kısımları daha ince olursa kapatması daha kolay olur diye düşünüyorum.
Tarifte topları batırmak için su kullanılıyordu, bende o şekilde yaptım, ancak servis sırasında susamlar dökülüyordu, belki yumurtaya bulanıp daha sonra susama bulanırsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
ilgili bağlantılar;
* Havuçlu toplar--PDÇS24
* çikolatalı elmalı toplar
* ıslak brownie
* limonlu, hindistancevizli muffin
* limonlu haşhaşlı topkek
* elmalı, portakallı, bademli muffin
* kakaolu topkek
* Muzlu Muffin
* cevizli top kurabiye
* tahinli toplar
* fındıklı minik kurabiyeler
* muhallebi lokumu
35 yorum:
Brownie cupcake tarifini bende denedim ve çok memnun kaldım. Çok lezzetli oluyor.
Ellerinize sağlık.
ne güzel seyler yapmissin. muffin harika, hele o milföy toplarina bayildim. bende deneyecegim. ellerine saglik canim.
Haticecim susamlı milföy toplarına bayıldım çok güzel görünüyorlar en kısa sürede deneyeceğim ellerine sağlık...
Her iki tarif de harika olmus, hele o milföylü toplara bayildim, ellerine saglik canim.
BENDE AYLAR ÖNCE ^^nunu marka^^ OLARAK :) YAYINLAMIŞTIM BİLİYORSUN.. :)
ÇOK ŞAHANE BİR TARİF BU.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
Minik toplara bayıldım..
OĞLUŞU ÖPERİM.SEVGİLER.
Canim tekrar ellerine saglik her ikiside cok lezzetli görünüyorlar,sicacik sevgiler...
Seval
Haticeciğim,
Muffinler çok güzel olmuş. Ama milföy toplarına bayıldım. Ben milföy hamuru pek kullanmıyorum ama bu tarifi deneyeceğim. Mutlaka!
Sevgiler
Haticecim muffinler de milföy topları da harika görünüyor, ellerine sağlık:).
Milföy topları bu mini mini halleriyle tam ikramlık, çayla süper gider..
Sevgiler, öpücükler;).
aslı
Dünya kadınlar günün kutlu ve kandilin mübarek olsun canım. Dualarının gerçekleşmesi dileğimle...
Sevgiler...
Her tomurcuk yeni bir gülün, her gül yeni bir baharın, her kandil yeni rahmetlerin habercisidir. Rahmet ve mağfiret dolu kandil geçirmeni dilerim.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM İKİ TARİF TE HARİKA GÖRÜNÜYOR..AFİYET BAL ŞEKER OLSUN CANIM
ÇOOK ÖPTÜM SEVGİLER
Hatice'ciğim,ben şu anda susamlı toplara baka kaldım..Muffinlerde çok nefisler ama dediğim gibi toplar favorim şu an itibariyle..))Ellerine sağlık canım..
Sevgilerle..
sevgili Hatice çok hoş bir siten var, insan keyif almadan yapamıyor.Seni de takip ettiğim sitelere eklerken şöyle bir ziyaretine uğrayayım dedim. sevgilerle.
selam arkadaşım ellerine sağlık herşey harika yalnız ben hemen denemek üzere milföy toplarının tarifini aldım gidiyorum artık daha sık geleceğim bende beklerim sevgiler:)
papatya68.blogcu.com adresime de gelirsen sevinirim
Ellerine saglik, gercekten ikisi de nefis görünüyor.
Sevgiler...
Sevgili Zerrin, bizde de çok sevildi:)
teşekkürler Ümmühan, denediğinde de beğenirsin umarım...
Zerrinciğim pratik bir tarif, beğenmen dileğiyle...
Senemciğim çok teşekkürler...
Sevgili Nunu, sanırım gözümden kaçmış, böyle porsiyonluk daha bir albenili oluyor sanki değil mi:)
Sevalciğim çok teşekkürler, güzel bir etkinlik oldu...
Pelinciğim çok teşekkürler, milföyü ben de fazla kullanmıyorum ama acil durumlar için iyi oluyor...
Aslıcığım çok teşekkürler...
Zerrin Pasta evi ve armina teşekkürler...
çok teşekkürler Hülyacığım...
Gülcüğüm sanırım çoğu kişinin favorisi susamlı toplar:) beğenmene çok sevindim, çok teşekkürler...
Baharcığım içten ve sıcacık yorumun için çok teşekkürler...
Papatya68 ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim, her zaman beklerim:)
milföy toplarını denediğinde sonucu bildirirsen sevinirim, görüşmek üzere...
Lavantin çok teşekkürler...
ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYORLAR CANIM ELLERİNE SAĞLIK. YENİ ALDIĞIM MUFFİN KAPLARIMLA BENDE DENEMEK İSTİYORUMM..:)
Sevgili Lezzetnesli, kalıpların hayırlı olsun, güzel güzel muffinler pişirmen dileğiyle...
bu muffinler hem pratik hem de çok lezzetli oluyor, tavsiye ederim...
sevgiler...
merhaba,
Bunları bir butik cafede satıp kazanç temin etmeyi düşünmezmisiniz?
İlgilenirseniz
savascin@hotmail.com
Saygılarımla,
Dr.Ecz.Kuthan SAVAŞÇIN
HATİCE'CİĞİM BAYILDIM MİLFÖY TOPLARINA ELLERINE SAĞLIK BUNDAN SONRA BENDE BÖLE YAPICAM İNŞALLAH
Zeynep, denediğinde de beğenirsin inşallah, kolay gelsin şimdiden, sevgiler...
TARİFLERİNİZ HARİKA GÖZÜKÜYOR.hEPSİ DE ÖZENLE YAPILIP,TABLO GİBİ RESİMLENMİŞ.ELLERİNİZE SAĞLIK..İYİ AKŞAMLAR..
Sevgili Zeliha güzel yorumun için çok teşekkür ederim, her zaman beklerim:))
sevgiler...
Hatice Hanım yumurta akınamı bulamalıyız acaba susamdan önce,dökülmemesi için?
Sevgili Gülşen, milföy toplarını susamdan önce, çırpılmış yumurtaya bulayan arkadaşlar olmuştu, yumurta akı da aynı işlevi görür diye düşünüyorum, ama denemedim! eğer denersen, sonucunu paylaşırsan sevinirim:)
Hatice hanım bu browninin içi nemli ıslak gibimi oluyor,deneyeceğim mutlaka?
birde kürdan batırdığımızda kuru çıkmayacakmı,ozamanda çi çamur gibi kalmazmı?
sevgiler...
Sevgili Gülşen, evet muffinler nemli oluyor, kürdan testi bu muffinler için pek geçerli olmayabilir, hem nemli hem de içindeki damla çikolatadan dolayı seni yanıltabilir. 18-20 dk yeterli oluyor, yine de kontrol edebilirsin, çok cıvık ise bir kaç dk daha pişirebilirsin, çok pişirilince de kuru olabiliyor. Kek harcı cıvık bir hamur oluyor ve muffinler kıvamında piştiğinde çok lezzetli oluyor, bir de kalıpları çok fazla doldurmazsan iyi olur, kabarınca taşma yapabiliyor, umarım sonuçtan memnun kalırsın.
kolay gelsin...
sevgiler...
çok teşekkürler hatice hanım mutlaka deniyeceğim bu keki:)
son sorumda bu milföy toplarını akşamdan hazırlasak sabah pişirmek üzere buzdolabında bekleyebilirmi acaba?
nasıl olsa iç harcı sulu olmayacak.
bu şekilde denemediğim için kesin birşey söyleyemeyeceğim ama, sanırım buzdolabında saklanabilir, senin de belirttiğin gibi iç harcı sulu değil.
kolay gelsin, sonuçlarını paylaşırsan sevinirim:)
Hatice hanım dün akşam denedim susamlı milföyleri:)çook şeker oldular,bende sizin gibi bir milföyü dörde böldüm sonra her minik karenin 4 kenarını incelttim merdaneyle orta kısmını değil sadece kenar kısımlarını,sonra patatesli kaşarlı baharatlı bir iç hazırlayıp bunları ortasına koydum kenarlardan birleştire birleştire uçları ortada buluşturdum,bu aşama biraz el oyalayıcı tabiki,pişerken açılır diye korkumdan iyice sıkı kapattım:)
bu işlemleri sabahtan yaptım,buzdolabına koydum,akşam dizi keyfiyle beraber topları önce çırpılmış yumurtaya ardından susama batırıp pişirdim,yumurtanın etkisiyle daha altın sarısı oldular ve susamlar hiç yerken dağılmadı,vede el oyaladfığı için önceden yapıp bekletmek çok iyi bence,bundan sonra kahvaltıya misafirim olduğunda yatmadan öne hazırlayıp sabah pişireceğim:)yumurta ve susama buladıktan sonra tepside ağzı kapalı pişirmeden nekadar bekleywbilir onu bilmiyorum onuda denemek lazım.
yalnız tek aorun benim susamları yumurta yapıştırdığı için milföyler kabarıp büyümeye başladığında susam gruplarının arasında yollar oluştu,yani yer yer susamsız yerler kaldı mesela sizinkinde susam heryerine eşit kalmış pişerkende,sanırım bu yumurtadan kaynaklanıyor olabilir bilmiyorum.
sevgiler:)
afiyetler olsun:)
tecrübelerini paylaştığın için de teşekkür ederim, önceden hazırlanıp bekletilmesi harika!
milföy zaten pişerken kabaran bir hamur, yumurta da kabarmasına yardımcı oluyor, orta kısımları da hafifçe açarsan daha az kabarır diye düşünüyorum.
bir de sadece yumurta yerine belki su+yumurta akı da olabilir, yumurta akı yapışmasına yardımcı olur, ama denemek gerekir tabi:)
sevgiler...
Hatice Hanım malesef brownilerde susamlı toplar kadar başarılı olmadım,aynı taifi uyguladım hatta baktım çiği gibi duruyor dışarıdan biraz daha fazla pişirdim ama içi ıslak kalsın diye 24 25 dakikada kapattım,sonra bir baktım hala üst tarafları çiği gibi kalmış ve çöktüler,yani yeni browni aramalarına devam:)
Gülşen Hanım, çok üzüldüm:(
Ben fırının turbo ayarında pişiriyorum, aklıma gelen acaba fırın tam ısınmamışmıydı.
Bir de ölçülerde problem olmuş olabilirmi?
biraz hassas bu muffinler, hatta bir keresinde misafir geleceği zaman acelem de vardı, ilk yaptığım başarısız olunca tekrar yapmak durumunda kalmıştım.
Ayrıca bu tarifi (ölçüleri artırılmış hali) yapan diğer arkadaşların linklerini ekliyorum, pişirme süresi kiminde 35-40 dk. yazarken diğerinde 20 dk yeterli olmuş, fırından fırına farkediyormu bilmiyorum?
Brownie Cupcakeler
BROVNİ (Browni)
CUPCAKE DENEMELERİ...
CUPCAKE FESTİVALİ: PORTAKALLI BROWNİ CUPCAKE
umarım aradığın lezzeti bulursun, sevgiler...
Sevgili Hatice ,sayfana bayıldım.Çok güzel anlatımların var.Fotoğrafların da imrenilesi.Ellerine sağlık.
Bu arada sayfamı paylaşarak beni onore ettiğini söylemeden geçmek istemedim.
sevgilerimle,
şimdi çıktılar fırından ortaları tamamiyle çöktü :( çok mutsuzum gerçekten bu şekliyle ortlarına cremole ile kaplayıp servis etsem olur mu :(((
cennet
Yorum Gönder