
Tarçınlı, fındıklı minik kurabiyeler
Malzemeler:
- 250 gr. oda sıcaklığında tereyağ
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- 1 paket vanilya
- 4 çorba kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı dövülmüş fındık (ben fındıkları 170 derecede ısınmış fırında 10 dk. arada çevirerek kavurdum)
- 2,5 çorba kaşığı tarçın
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
*Dövülmeden önce fındıkların yarısını fırınlarsanız, kurabiyede farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz. *Fırında piştikten sonra hemen tel ızgaraya almanızda fayda var. Yoksa sıcak olan tepside hala pişmeye devam ediyor.
*Kurabiyeler karışıma bulanmadan önce mutlaka ılınmalı. yoksa pudra şekeri eriyip kurabiyenin rengini değiştiriyor.

Bu tarifle ilgili bağlantılar:
*cevizli top kurabiye
Bu tarifi deneyenler;
Tarçınlı fındıklı minik kurabiyeler ~~ Mutfakta Feyza var
Tarçınlı fındıklı kurabiye ~~ Lezzet Karnavalı
7 yorum:
Haticecim ellerine sağlık bu kurabiyeleri gittiğim bir misafirlikte tatmıştım ve çok hoşuma gitmişti ama tarfi almamıştım hep aklımdadır nerde bulurum bu kurabiyelerin tarifini diye,paylaştığın için teşekkürler en kısa sürede deneyeceğim...
Zerrin'ciğim aradığın tarifi bulmana çok sevindim:) şimdiden afiyet olsun...
Kurabiyeler çok güzel görünüyor hımmmmm, ellerine sağlık...
eline sağlık canım çokta güzel görünüyor,sevgilerimle....
ben de çok sık yaparım bunları. tadını da hiçbir kurabiyeye değişmem elinize sağlık:))
uğurböceğimleafiyetle, Hilal beğenmenize çok sevindim, çok teşekkürler...
haklısın Güzin, nefis bir kurabiye, ben cevizlisini daha çok yapıyorum oda çok nefis oluyor...
sevgilerimle...
Hatice Hanim, Tarifinizi denedim. Yarim olcu kullandim ben. Cok guzel bir tarif. Ellerinize saglik!
Yorum Gönder