Pages

  • RSS

15 Haziran 2005

limonlu, hindistancevizli muffin



Malzemeler:
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Kreması için: 25 gr. un
2-3 çorba kaşığı şeker
250 ml. süt(gerekirse biraz daha eklenebilir)
1 çorba kaşığı tereyağ
2-3 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
Krema için un, şeker ve süt karıştırılarak pişirilir. Ocaktan inince tereyağ ve hindistancevizi rendesi eklenir. Karıştırılarak soğutulur.

Hazırlanışı:

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, şeker ve limon kabuğu rendesi (rendenin ince tarafından rendelenmiş) mikserle çırpılır.
  • Yumurtalar eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Süt eklenip çırpılır, limon suyu eklenir.
  • Hindistan cevizi rendesi ve elenerek un, kabartma tozu eklenir, mikserin düşük devrinde karıştırılır.
  • 160 - 170°C ılık fırında pişirilir.
  • Soğuyan muffinler sade olarak veya krema ile süslenerek servis edilebilir.

Not: Muffinlerin hepsini krema ile kaplamak isterseniz, krema malzemesini artırabilirsiniz.

16 yorum:

Birben dedi ki...

muffin e bayılırım bende de tarifi var..ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor bunu da deneyeceğim mutlaka..

Hatice dedi ki...

teşekkürler birben, denediğinde yorumunu da bizlerle paylaşırsan sevinirim.

Dilek'ce dedi ki...

Hatice muffinin cok güzel görünüyor!Ellerine saglik!

Hatice dedi ki...

teşekkürler dilek...

Adsız dedi ki...

Gerçekten bu muffinleri tatmak isterdim haticeciğim..ellerine sağlık,çok harika gözüküyorlar..

Hatice dedi ki...

çok teşekkür ederim derya :)

Adsız dedi ki...

çok güzel ve hafif bir muffin oldu..tarif için çok teşekkürler:)

Hatice dedi ki...

tarifi deneyip beğenmene çook sevindim bilgen, afiyet olsun:)

Adsız dedi ki...

Dün akşam saat geç olmasına rağmen benden çayın yanına bişeyler isteyen eşim ve kızım için pişirdim bu şirin muffinleri ve gerçekten çok lezzetli oldular.Bu sabah yumuşaklıkları ve lezzetleri bir kat daha artmıştı.Benim mffin kalıbım 8li olduğu için 2.turdan sonra çok fazla sabredemeyip kalanını 4 tane sufle kalıbında pişirdim .Sonuç olarak çok yumuşak ve lezzetli kekler yemiş olduk ailecek.Tarif için çok teşekkürler

Hatice dedi ki...

afiyet olsun ayla, ailecek kekleri beğenmeniz beni çok mutlu etti:) hep güzel lezzetler tadmanız dileğiyle...

Adsız dedi ki...

thank you!!

Adsız dedi ki...

merhaba hatice.. ellerine saglik ve tarif icin tesekkurler. ama ben kremasini seninki gibi tutturamadim. tai tamina yani malzemeyi kullandim cok civik oldu. sebebi hakkinda bir ogutun var mi acaba?

Adsız dedi ki...

nurgül kremanın cıvık olmasına inan çok üzüldüm. Sanırım süt miktarı fazla gelmiş ya da unun tam tepeleme değildi(unların yoğunluğu da etkileyebilir tabi)...
sütün miktarını azaltırsan( 1 bardak süt kullanırsan) kıvamı daha koyu olacaktır...

Hatice dedi ki...

tesekkurler gunser, ben o zaman yaptığımda kimine krema surdum kimine de pudra sekeri serpmistim. sen resimdeki gibi bol kremali istersen krema olcusundeki malzemeleri orantili olarak (yapali uzun zaman oldu ama sanirim 3-4 kati kadar yeterli olacaktir) artirabilirsin.uyarin icin de tesekkur ederim. denediginde sonuctan haberdar edersen sevinirim.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

ya muffin tariflerinin hepsi birbirinden güzel. hangisini yapsam karar veremedim. emeğine sağlık canım...

Hatice dedi ki...

Sevgili Lezzetnesli, limonlu tatları seviyorsan bu muffinleri hatta içinde haşhaş da olsun dersen, limonlu haşhaşlı muffinleri denemeni tavsiye ederim,
şimdiden kolay gelsin, sevgiler...