Pages

  • RSS

22 Haziran 2005

bostana



Özellikle et yemeklerinin yanında iyi bir iştah açıcı olan hafif sulu bir salata.

Malzemeler:
  • 5 adet domates
  • 5 adet salatalık
  • 2 adet sivri biber
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3-5 dal taze nane
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı(silme) kimyon
  • 1 tatlı kaşığı (silme) sumak
  • tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
  1. Tüm malzeme ince doğranarak karıştırılır. (Domates ve salatalığın iyi cins olması gerekiyor ve domatesin doğranırken akan suyu özellikle süzülmez). 
  2. Hazırlanan salata yaklaşık 1 gece kapalı bir kapta veya kavanozda bekletilir, böylece domatesin suyu ve baharatların tadı birbirine iyice karışarak lezzeti de artar.
Afiyet Olsun...

6 yorum:

Sérgio Martins dedi ki...

it look´s nice, but i can´t read the recepit.

melda dedi ki...

Çok güzel bir salata bu. İştahım açıldı şimdiden ;)

Adsız dedi ki...

Hmmm..inanki canim istedi hatice..nefis ve lezziz bir görüntüsü var..eminim tadida güzeldir..Ellerine sağlik..

Hatice dedi ki...

thanx a lot smartins, let me translate...

çok teşekkürler melda ve derya...

Adsız dedi ki...

merhaba hatice. urfa'da yapılan bostanaya suda eritilmiş limon tuzu+şeker koyuyorlar. ve oldukça acı oluyor.. sevgiler..

Adsız dedi ki...

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim whoknows...