Pages

  • RSS

10 Haziran 2005

çilek soslu tavuk göğsü



Malzemeler:
  • 100 gr. tereyağ
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 lt. süt
  • 2 - 2,5 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
üzeri için:
  • 1/2 kg. çilek
  • 2 - 3 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
  1. Tereyağ eritilerek un eklenir. 1-2 dk. unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  2. Süt ve şeker eklenerek topak olmaması için çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirilir.
  3. Ocağın altı kapatılıp vanilya eklenir. 10-15 dk. çırpılır.
  4. Servis yapılacak borcama veya kaselere dökülür.
  5. Çilekler toz şekerle blendırda püre haline getiririlir ve soğuyan tavuk göğsünün üzerine dökülerek servis yapılır.
Afiyet Olsun...

4 yorum:

pınar dedi ki...

ben bunu çikolata soslu yapıyorum ama bu sos tam yazlık doğrusu. görünüşü de öyle. eline sağlık.

Hatice dedi ki...

teşekkürler pınar...çikolata soslusu da çok güzel oluyor ama senin de yazdığın gibi bu sos tam yazlık....

Adsız dedi ki...

bu bir paket bvanily ne oluyor? vanily sekerimi, puddingimi?

Hatice dedi ki...

vanilya şekeri