Pages

  • RSS

20 Şubat 2009

Hindistan cevizli tavuk göğsü rulosu

Aynur'un Sofrası'ndan yorumlarda en çok tarifi istenen hindistan cevizli sarmalar...

Malzemeler:
  • 1 kg. süt
  • 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
  • 1-1,5 su bardağı toz şeker
  • 1oo gr margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1-2 tane damla sakızı
  • 2 poşet krem şanti + 1 su bardağı süt (yerine pasta kreması veya kaymak kullanılabilir)
  • muz ve ceviz
  • 1 paket ekonomik boy hindistan cevizi

Hazırlanışı: Öncelikle yağ ve un kavrulur, üzerine süt eklenir, karıştırılır, (istenirse bu aşamada ocaktan alınıp, tel süzgeçten geçirilebilir). Şeker, damla sakızı eklenir, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, vanilya eklenir.
En az 1/2 saat aralıklarla mikserle çırpılır. (Çırpma esnasında mikser ısınacaktır, çırpmaya ara verip, bir süre sonra devam edebilirsiniz, yani 1/2 saat sürekli değil de ara ara çırpılacak.)
Fırın tepsisine hindistan cevizi bolca dökülür, üzerine ılık hale gelmiş muhallebi her tarafına eşit olacak şekilde yayılır. Buzdolabında en az 5-6 saat bekletilir. Daha sonra + şeklinde 4 e bölünür. Her parçaya çırpılmış krem şantiden bolca sürülür, muz ve ceviz yerleştirilir, dikkatli bir şekilde sıkıca rulo şeklinde sarılır, 2 cm kalınlığında dilimlenir, servis tabağına alınır.
Bitter çikolata az sütle cezvede eritilir, üzerine gezdirilir.

ilgili bağlantılar;
* Aynur'un Sofrası
* muhallebi lokumu
* çikolata soslu muzlu rulo

8 yorum:

atesböcegi dedi ki...

Enfes olmus canim. Yemekteyiz programi sayesinden bir cok tavuk gögsü sekli görmüs olduk ama bu sekli ilk kez gördüm ve cok begendim. Ellerine saglik canim.
Sevgiler

sihirlirloklava dedi ki...

harika görünüyor...ellerine sağlık...

yeşim dedi ki...

çok güzel görünüyor.1 tane aldım.ellerinize yüreğinize sağlık.öptüm.sevgiler...

Hatice dedi ki...

Ümmühancığım benzerini daha önceden yapıp siteye eklemiştim, bu şekilde dilim dilim de çok güzel olmuştu, denemeni tavsiye ederim...

sihirli oklava ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkürler...

yeşimciğim çok teşekkürler...

herkese sevgiler...

Adsız dedi ki...

tavuk goysune bayildim. Hic bu sekilde yapilmisini gormemistim,tadida mutlaka bir harikadir. Ellerinize saglik.

Hatice dedi ki...

Sevgili Nursen çok teşekkürler,
tavukgöğsünü birde bu şekilde denemeni tavsiye ederim, şık bir sunum oluyor, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Semaver hanim,

Bana tavuk gogsu ve bunun adi altinda toplanagelmis butun tatlilar, yavan gelir, bos gelir. Ama arkadaslarim icin, oyle degil.
Bu tarifiniz ise benim bile goz zevkimi (kor degilim cok sukur, sadece seciciyim:)) celbetti.
En kisa zamanda deneyip, sitenize hayirli haberlerle ugrayacagim.
Sevgiylen kalin!

www.kralcipplak.blogspot.com

Hatice dedi ki...

Sevgili Fevkalade herkesin damak tadı farklı oluyor, böylelikle yeni yeni lezzetle çıkıyor ortaya...
Görüntüyü beğenmene çok sevindim, denediğinde tadını da beğenmen dileğiyle, sonucu merakla bekleyeceğim, kolay gelsin, sevgiler...