Pages

  • RSS

06 Mayıs 2005

kayısılı, hindistan cevizli kurabiye



Malzemeler:
  • 125 gr. tereyağ(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 2 çorba kaşığı kayısı marmelatı
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yumurta(akın bir kısmı üzerine sürmek için ayrılır)
  • 1,5 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un

üzeri için: hindistan cevizi

Hazırlanışı:

  • Tereyağ, kayısı marmelatı, pudra şekeri, yumurta karıştırılır.
  • Tarçın, hindistan cevizi, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde yuvarlanan kurabiyeler önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulanarak tepsiye dizilir.
  • 160°C önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin üstü pembeleşene kadar pişirilir.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel

Hatice dedi ki...

teşekkürler...

melda dedi ki...

çok güzele benziyor hemen denemek istiyorum:)

Hatice dedi ki...

teşekkür ederim melda.
denemeni tavsiye ederim.çok güzel ağızda dağılan bir kurabiye oluyor. denediğinde de yorumlarını beklerim.

melda dedi ki...

Bu kurabiyenin içine marmelat yerine reçelin tanesiz kısmından koysak ya da taneli bir reçeli robotta çekerek koysak olur mu acaba? Hiç denedin mi? Ya da başka bir marmelat olur herhalde?

Hatice dedi ki...

melda ben reçelle denemedim, ama sevdiğin başka bir marmelat olur. istersen bu kurabiyeyi marmelatsız da yapabilirsin öyle de çok güzel oluyor.

melda dedi ki...

kayısı marmelatı yerine gül reçeli koyduk. yinde de güzel oldu. şimdi kendi siteme de ekleyeceğim. teşekkürler.

Hatice dedi ki...

melda kurabiyeleri beğenmene sevindim.senin kurabiyelerin de güzel gözüküyor...ellerine sağlık...

Basak dedi ki...

Mmm, bayıldım. Çok güzel olur eminim. Kesin pişireceğim. Şeftali marmeladıyla da güzel olur değil mi? :)) Elinize sağlık!

Hatice dedi ki...

teşekkürler başak, eğer sen de benim gibi şeftali severlerdensen, marmelatıyla da beğeneceğini umuyorum...denediğinde yorumunu bizlerle paylaşırsan sevinirim...
sevgiler...

minik serce dedi ki...

Merhaba
Bu kurabiye ağızda dağılıyor olmalı.Margarin olmaması sağlık açısından çok iyi.Bir de evde tüketilmeyen marmelatı kullanmak adına avantajlı.Marketten şeftali reçeli almıştım tanelerini üstten yemişiz gerisi öylece dolapta duruyordu,onu da marmelat yerine koyabilirim sanırım.En kısa zamanda deneyip sonucu bildireceğim,umarım. Tarif için teşekkürler. Keyifli paylaşımlar dilerim :) Berna.