Malzemeler:
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1/4 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- tuz, karabiber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kutu (160 gr.) ton balığı
Hazırlanışı:
- Patatesler haşlanıp, küp şeklinde doğranır. Soğan piyazlık doğranıp tuzla ovarak acısı giderilir. Maydanozlar ince ince doğranır.
- Patates, soğan ve maydanoz derin bir kaba alınarak üzerine karabiber, kuru nane, pulbiber eklenip karıştırılır.
- Üzerine iri parçalar halinde süzdürülmüş ton balığı eklenir.
- En son üzerine tuz+zeytinyağı+limon suyu ile hazırlanan sos dökülür ve karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder