
Malzemeler:
- 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
- 1 çay bardağı eritilmiş soğutulmuş tereyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 bardak)
- Çekilmiş ceviz içi
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- Öncelikle şerbet için şeker ve su kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 damla limon suyu sıkılır ve şerbet 5 dk. daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- Ceviz hariç tüm malzeme yoğurularak ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir.
- (Hamur kevgirde şekil verilebilecek kıvamda olmalıdır.)
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak bir kevgir üzerinde avuç içi kadar açarak ortasına çekilmiş ceviz içi yerleştirilip kenardaki iki ucu birleştirilerek oval şekil verilir.
- Ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
- 170 °C de pişirilir.
- Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbet gezdirilir.
- Tatlılar ara sıra ters yüz edilerek şerbeti çekmesi sağlanır.
- Şerbeti çeken tatlılar servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun...

2 yorum:
hurma tatlısı diye başlığı okuyunca ben de içinde hurma var zannetmiştim :). Şeklinden sanırım bu ismi alıyor. Ellerine sağlık.
haklısın şule, sanırım şekinden dolayı hurma tatlısı deniyor ama içine cevizle beraber kıyılmış hurma da eklenebilir, neden olmasın:)
Yorum Gönder