Pages

  • RSS

29 Mayıs 2005

hurma tatlısı



Malzemeler:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • 1 çay bardağı eritilmiş soğutulmuş tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 bardak)
  • Çekilmiş ceviz içi
şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
  • Öncelikle şerbet için şeker ve su kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 damla limon suyu sıkılır ve şerbet 5 dk. daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
  • Ceviz hariç tüm malzeme yoğurularak ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir.
    (Hamur kevgirde şekil verilebilecek kıvamda olmalıdır.)
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak bir kevgir üzerinde avuç içi kadar açarak ortasına çekilmiş ceviz içi yerleştirilip kenardaki iki ucu birleştirilerek oval şekil verilir.
  • Ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
  • 170 °C de pişirilir.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbet gezdirilir.
  • Tatlılar ara sıra ters yüz edilerek şerbeti çekmesi sağlanır.
  • Şerbeti çeken tatlılar servis tabağına alınır.

Not: Tarif Sofra dergisinin Ağustos 2001 sayısındandır.

2 yorum:

şule dedi ki...

hurma tatlısı diye başlığı okuyunca ben de içinde hurma var zannetmiştim :). Şeklinden sanırım bu ismi alıyor. Ellerine sağlık.

Hatice dedi ki...

haklısın şule, sanırım şekinden dolayı hurma tatlısı deniyor ama içine cevizle beraber kıyılmış hurma da eklenebilir, neden olmasın:)