Aynurun menüsündeki oldukça hafif ve lezzetli olan bu tatlının püf noktası el çabukluğu ile yufkaları kurumadan sarmak...
- 1 paket (1/2 kg) hazır baklava yufkası
- 1 paket margarin eritilir, üzerine biraz sıvıyağ eklenir.
- ceviz
- şerbeti için: 3,5 su bardağı su + 2,5 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı: Eğer iki kişi sararsanız işiniz daha kolay olur, eğer böyle bir imkanınız yoksa kalan yufkaların üzerine ıslatılmış havlu koyarak kurumalarını önleyebilirsiniz.
Birinci yufka yayılır, üzerine fırçayla bol yağ sürülür(boya yapar gibi). Yufkanın yarı kısmına dövülmüş ceviz serpilir, diğer yarısı üzerine katlanır. Oklavaya gevşek bir şekilde sarılır, büzdürülür, çıkarılıp, yuvarlak tepsiye dizilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde sarılır, kalan yağ üzerine gezdirilir. 180 derecede ısınmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Bu arada şerbet için şeker ve su ocağa alınır, şerbet kaynamaya başlayınca 2-3 damla limon suyu eklenir, 5 dk. kaynatılır.
Fırından çıkan tatlı biraz dinlendirilir, bu arada şerbeti de ılık hale gelir. Tatlı sıcağa yakın ılık, şerbeti de ılık (el yakmayacak şekilde) olunca şerbet tatlının üzerine gezdirilir, tepsiyi biraz eğip bükerek şerbetin her tarafına gelmesini sağlayabilirsiniz. Bir gece dinlendirip servis edilir.
ilgili bağlantılar;
* Aynur'un Sofrası
3 yorum:
HATİCECİĞİMM SÜPER BİR FİKİR GERÇEKTEN.
VEDE KOLAY..
TŞKRLR CANIM..
hafif ve kıtır kıtır bir tatlı
yapanın eline sağlık yiyenlere de afiyet olsun
sevgiler haticecim
Nunucuğum, Hülyacığım çok teşekkürler, çokta lezzetliydi, üstelik çok hafif olmuştu...
sevgiler...
Yorum Gönder