Pages

  • RSS

26 Ağustos 2010

Ev yapımı Limonata


Bir bardak buz gibi limonataya ne dersiniz:)
Bu yazın bizdeki favori içeceği "LiMoNaTa"...
İftar sofralarımızdan da eksik olmadı bu sene:))

Eskiden limonatayla aram pek iyi değildi, yaz boyu 1-2 kere ancak yapıyordum, hatta oğlum için ona göre bir bardağa hazırlıyordum. Bu sene sıcakların yüksek seyretmesinin de etkisiyle limonata isteklerine kayıtsız kalamadım, bir de portakal eklenen tarifleri görünce tekrar denemeye karar verdim, bir iki denemeden sonra istediğimiz lezzette limonata tarifim oldu. Özellikle içine eklenen portakal çok güzel bir lezzet katıyor.
İşte bu da bizim usul limonata tarifi;

Malzemeler:

  • 8-9 adet limon
  • 2 adet portakal
  • 2,5-3 su bardağı toz şeker
  • 3 lt su
Hazırlanışı: Öncelikle limon ve portakallar iyice yıkanır(temiz bir fırçayla yıkıyorum).
Kabukları (beyaz kısmını rendelemeden) büyükçe bir kabın içine rendelenir.
Üzerine toz şeker eklenir, elle iyice ovulur (ben artık kaşıkla iyice eziyorum), şekerin rengi biraz sararıyor. Üzerine limon ve portakalların suyu sıkılıp eklenir, kaşıkla iyice karıştırılır.
Üzerine suyun bir kısmı eklenir, karıştırılır. 1/2 saat -1 saat buzdolabında dinlendirilir. Dolaptan alınır, karıştırılır, üzerine kalan su(soğuk su ekliyorum) eklenir, süzdürülür. Soğuk servis edilir.
Not: 1)Limon ve portakalı sıkarken meyve sıkacağında biriken posaları da ekliyorum ben, hepsini karıştırıp buzdolabında bekletiyorum. 3-4 saat sonra süzüp ikram ediyorum.
2)Ben fazla vaktim yoksa 1/2 saat - 1 saat buzdolabında beklettikten sonra, süzüp, 1,5 lt. su şişeleri (pet şişe) içine doldurup buzluğa atıyorum, iftara kadar hafif donmuş, oluyor, iyice soğuyor:)
3)Tarifi sadece limon ile de hazırlayabilirsiniz ama portakal güzel bir lezzet katıyor.
4) Tarifi yarım ölçü uygulayabilirsiniz, su ve şeker miktarını da damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
5) Bir de çok fazla bekletince limonata acılaşabiliyor, 1 günden fazla bekletmemenizi tavsiye ederim...
Afiyet Olsun...

Limonatayı sahurda da tükettiğimiz için, bu tarifimi Sevgili Mintininmutfağı'nın ev sahipliğini yaptığı "Sahur Lezzetleri Etkinliğine" gönderiyorum. Kendisine daveti için teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.

29 yorum:

derya dedi ki...

Canımmmm ellerine sağlık buz gibi nasılda serinletir.Bereketli iftar
lar öpüyorum...

umutluhayat dedi ki...

ohhhhh bu z gibi nefis olmuş.ellerinize sağlık

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

ellerine sağlık Hatice buz gıbı aksama harıka olur:)sevgiler

canan dedi ki...

Ellerine sağlık çok nefis gözüküyor.Hayırlı iftarlar..

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

Hatice Hanım ellerinize sağlıkk nefis olmuştur eminimm buz gibi ne kadar güzell..
sevgiler..

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Haticeciğim portakal katmak çok hoş bir düşünce nefis olmuştur eminim ellerine sağlık.Sevgiler..

Yemekçi Nazlı dedi ki...

bayılırım limonataya ellerine sağlık:)

CAFE PEPELA / Tavuk Suyuna Çorba Tadında dedi ki...

Ellerinize sağlık,bakması bile insanı ferahlatıyor:)
Muhabbetle,şifa ola..

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık sıcak havalarda süper gider

nurseninhobileri dedi ki...

Su sicaklarda bir bardak evde yapilmis limonataya kimse hayir diyemez.Ellerine saglik.

evatolyesi dedi ki...

Soğuk soğuk ne güzel bu ramazan çok üşengecim üşenmesemde yapsam:)
Size afiyet olsun.
Sevgiler:)

yemekbiraşk dedi ki...

Haticecim rengi muhteşem olmuş
sanki hazır teng katılmış gibi :)
sevgiler canım..

ŞÜKRAN dedi ki...

O bardaktaki limonata benim,götürebilir miyimmmm. Eline sağlık canım limonatayı ve o mis gibi nane aromasını çok severim yaz boyunca yapıp sürehi ile dolapta bulundurdum . Hem sağlıklı heç şifalı bir içecek..Güzel bir hafta sonu diliyorum..

NarincE dedi ki...

Buzz gibi, ellerine sağlık Hatice'm.

mintininmutfağı dedi ki...

sevgili arkadaşım ev yapımı limonata harika görünüyor.ellerine sağlık.elbetteki bu güzel tarifinle katılabilirsin sen de canım.önemli olan paylaşmak.katılman mutlu etti beni birazdan yayınlıyorum limonatanı.sevgiler

Zehra Gürgen dedi ki...

Haticecim rengi gerçkten.çok güzel. Ellerine sağlık. Bu sıcaklarda bizim evde de sık sık yapılan bir kurtarıcı :) hele kızım öğrenmişte yapmayı mutfağa girip kendi kendine yapar olmuş tabii basit birşekilde..

mintininmutfağı dedi ki...

SEVGİLİ HATİCE BU ENFES LİMONATA TARİFİ ŞUANDA ETKİNLİKTE YAYINLANDI.VE ETKİNLİĞE KATILAN TÜM MAHARATELİ ARKADAŞLARIMA İZNİN OLURSA İKRAM ETTİM.BEN HERKES ADINA BİR KEZ DAHA ELLERİNE SAĞLIK DİYORUM CANIM.KATILMAK İSTEDİĞİNDE YENİDEN KATILABİLİRSİN.SEVGİLER...

dokuzuncubulut dedi ki...

çok severim:))
Rengi, görüntüsü mükemmel olmuş Hatice hanım...
Afiyetler olsun, sevgiler.

mintininmutfağı dedi ki...

HATİCECİM GÖNLÜ GÜZEL ARKADAŞIM BEĞENİYOR OLMAN YETTİ BANA YORGUNLUĞUM GİTTİ İNAN.ÇOK ÖPÜYORUM SAĞOLASIN CANIM

HamaratAbla dedi ki...

İftar sofralarınızı süsleyen "Fırında Tavuk Yemekleri"nizi bizimle paylaşıp, paylaşırken eğlenmeye ve eğlenirken MAGGİ'nin sponsorluğunda gerçekleşen yarışmamızdan birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?? Katılmak için tek yapmanız gereken tarifinizi fotoğrafıyla birlikte bize göndermek.. Ayrıntılar için www.hamaratabla.com

Banu dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis görünüyor... İftar menüsüde çok iştah açıcı olmuş... Sevgilerimle....

Hatice dedi ki...

limonatanın, içine eklenen portakaldan dolayı hoş bir rengi oluyor, tabi lezzete katkısını da unutmamak lazım:)
umarım dener ve beğenirsiniz:)
afiyetle...

Adsız dedi ki...

Aşçı Forum

Aşçı İş Arayanlar

Aşçı Arayanlar

Yerli Yemek Tarifleri

Aşçı Okulları

Dünya Global Mutfak

Profesyonel Yemek Malzemeleri



Profesyonel Sos çeşitleri


Tatlı Pasta Çeşitleri


Resturant Kurulumu


Yemek Üzerine İş yeri Kurulumu


Profesyonel Mutfak Malzemeleri


Gastronomi

limonata tarifi dedi ki...

Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Yaz aylarında gerçekten vazgeçilmez bir lezzet.

Merve dedi ki...

Bu tarifinizi de yine dogum gunune ozel denedim. Portakal almayi unutunca,limonlarla sade ve bir o kadar da nefis bir icecegim oldu hem de ev yapimi.. :) Bol buz ile harika oldugunu soyleyebilirim.
Merve

Hatice dedi ki...

Merve Hanım afiyet olsun:) tariflerime güvenip özel bir gün için denemeniz, sonuçlarından da memnun olmanız beni çok mutlu etti gerçekten, ilginize çok teşekkür ederim ve nice hayırlı, mutlu seneler dilerim:)

Adsız dedi ki...

Ben de aynı tarifle yapıyorum fakat hafif limon kabuklarının acımsı bir tadı oluyor,ne yapmam lazım bu tat olmasın diye?

Hatice dedi ki...

Tavsiyem limonu iyi yıkayıp, kurulayın ve kabuğunu rendelerken özellikle beyaz kısımları rendelememeye dikkat edin, kolay gelsin.

yemek tarifleri dedi ki...

sıcak günlerde iyi gider