Pages

  • RSS

08 Temmuz 2008

Çilekli kedi dilli pasta(PDÇSE26)


Bu pastayı PDÇSE 26ya evsahipliği yapan Sevgili Huriye'ye gönderiyorum, kendisine daveti için teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.


Çilekli Kedi dilli Pasta

Malzemeler: (18 cm lik kalıp için)
  • 1 paket kedi dili bisküvisi
  • 1/2 lt. süt
  • 1 türk kahve fincanı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr. tereyağ
Hazırlanışı:

  1. Çember kalıp servis tabağının üzerine yerleştirilir. 
  2. Kedi dili bisküvilerinden çemberin etrafına yetecek kadarının uçlarından kesilerek dik olarak yerleştirilir, kalan ufak parçalar da kullanılarak 1 sıra da tabana dizilir. 
  3. Sütle hafifçe ıslatılır.
  4. Kremasını pişirip henüz sıcakken kedi dillerinin üzerine yaydım. 
  5. Ara katında doğranmış çilek ve beyaz çikolata parçaları kullandım. 
  6. Tekrar kedi dillerini hafifçe ıslatıp dizdim. 
  7. Önce oda sıcaklığında daha sonra da dolapta 1 gece dinlendirdim. 
  8. Ertesi gün kenardaki bisküvilerin yumuşamadığını görünce üzerlerine fırçayla süt sürdüm.
  9. Çilekleri dörde bölüp 1 kaşık şekerle karıştırdım, biraz bekletip, pastanın üzerine yerleştirdim.
  10. Kreması için: Bir tencerede önce yumurta ve şeker çırpma teliyle karıştırılır, un ve nişasta eklenir, çırpılır, azar azar süt eklenerek çırpmaya devam edilir, ocağa alınır, kaynayana kadar pişirilir. Ocaktan inince vanilya ve tereyağ eklenir, karıştırılır. Kremanın kıvamı koyu ise az süt ilavesiyle istenen kıvama getirilir.
Afiyet Olsun...


Not: *Ben pastanın iç kısmında kullandığım kedi dillerini çilek reçelini blendırdan çekip öyle ıslatmıştım, kesildiğindeki görüntü pek hoş gelmediği için(çilek reçeli kararma yaptı) sütle ıslatmanın daha iyi olacağını düşünüyorum.
*Üzeri için kullandığım çilekler ertesi güne kalınca kendini salıyor, ben kendimiz yiyeceğimiz için jöle kullanmadım, siz isterseniz çilekleri tart jölesiyle kaplayabilirsiniz.  
ilgili bağlantılar;
* Kedi Dili Pastası

9 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Merhaba canim,pasta sahane,tek kelimeyle mükkemel görünüyor,harika. Ellerine saglik. Etkinlige katildigin için çok tesekkür ediyorum,etkinlik bu pazar aksami sona eriyor,yine beklerim. Tarifin sonra yayinda olur,sevgiler.

AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

İÇİMİ NEŞELENDİREN BİR ARMONİ VAR BURADA..
KEŞKE TADIYLADA COŞABİLSEYDİMM, ELİNİZE SAĞLIK SVGLR

nUnU

Unknown dedi ki...

Haticecim senin şu kedidili pastalarına bayılıyorum,birbirinden güzel oluyor hepsinide not alıyorum.Buda onlardan biri ellerine sağlık..

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Haticecim ellerine sağlık. Pasta çok şık olmuş!

dostkokusu dedi ki...

sn.kedidili pasta uzmanı hatice hanım:)tariflerinize çok özeniyorum ama nedense yaptığım kedidilli pastalar fotoğrafını çekmeye değer olmuyo,böyle güzel bir görünüm elde etmek sanırım biraz marifet işi ama azimliyim birgün başarıcam inşallah:)
_Firuze_

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,


Senin kedidilli ve çilekli pastalarına bayıldığımı söylemişmiydim:))))

Ellerine sağlık herzaman ki gibi nefis görünüyor.



sevgiler...

Hatice dedi ki...

Huriye çok teşekkürler...

Sevgili Nunu ne kadar hoş bir yorum:) çok teşekkürler...

Zerrinciğim güzel yorumun için çok teşekkürler, inşallah kedi dili bulamilmişsindir, bulduğunda çok daha güzel pastalar yapacağına eminim.

Sevil ziyaretin için çok teşekkürler...

Pembelim çok teşekkürler...

Firuze henüz uzman olamasam da yorumun çok mutlu etti beni:)
kendine haksızlık yapıyor olmayasın?
kedi dili biraz nazik bir bisküvi, çok ıslanırsa hamur gibi oluyor, az ıslanırsa da pastanın içinde sert kalıyor, bir kaç denemeden sonra el alışıyor.
ıslatma şerbeti çok sıcak olmamalı ve içinde fazla tutmamalısın, zaten kremayla da yumuşuyor ve pastayı hazırladıktan sonra mutlaka dinlendirmelisin.
inşallah bir dahaki denemende istediğin gibi olur.

Bengisu çok teşekkürler:))

herkese sevgilerimle...

Işıl dedi ki...

Merhaba

Pasta resmen "ben çok hafifim beni ye" diyor :)

bol bol ve taze taze çileklerle harika görünüyor
ellerine Sağlık

Sevgiler
Işıl

Hatice dedi ki...

merhaba Işıl, taze çileklerle hafif bir pasta oluyor, ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkürler...
sevgiler...