
Aslı'nın menüsündeki bu parfe yiyenlerin favorisiydi...
Malzemeler:
- 2 kutu (4 poşet) krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 paket kakaolu petibör bisküvi (küçük küçük kırılmış)
- 2 adet muz (küp küp doğranmış)
- 1 çay bardağı ceviz (iri dövülmüş)
- Limon veya portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı: Soğuk süt ile krem şanti çırpılır, diğerleri eklenir, karıştırılır. Prenses kalıbına dökülür, buzlukta 1 gece bekletilir. Ertesi gün çikolata sosu hazırlanır, soğutulup üzerine dökülür. Servise kadar dolapta bekletilir.

Not: Aslı parfeyi akşamdan yapıp buzlukta bekletmiş, ertesi sabah çıkarıp sosunu dökmüş, servise kadar dolabın alt rafında bekletmiş.
Limon kabuğu çok güzel bir aroma vermişti, ayrıca damak tadınıza göre ceviz miktarını artırabilirsiniz.
Arkadaşlarla konuşurken bu parfeye vişnenin de çok yakışacağını düşündük.
Yukarıdaki tarifteki ölçüler 2 katıymış, dilerseniz daha az hazırlamak için ölçüleri yarıya indirebilirsiniz. Parfeyi tarifteki gibi 2 katı ölçüyle hazırlamak isterseniz kek kalıbı şeklindeki prenses kalıp uygunmuş.

ilgili bağlantılar;
* Yazlık Menüsü
11 yorum:
selam..bu sıcaklarda böyle nefis bir soguk tatlı ne güzel yenir..aslının eline saglık.yiyenlerde afiyet olsun .sevgiler.
Merhaba,
Arkadaşının ellerine sağlık,nefis görünüyor parfe.Sıcak yaz günleri için ideal bir tarif.
sevgiler...
akşam dondurmayla süper gider bu tatlı,(benim gibi oburlar dondurma da ekler tabi yanına )elinize sağlık...
Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı, anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşen gönüllerden olabilmek dileğiyle...
Miraç kandiliniz mübarek olsun...
sevgiler...
Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde duşen damlaların sizi ailece sırıl sıklam etmesi dileğiyle.
hünerlieller ve Bengisu ziyaretiniz ve güzel yorumlarınız için teşekkürler, bu tür soğuk tatlılar sıcaklarda iyi gidiyor:)
Neslihan istersen yanına dondurma da ekleyebilirsin:))
Bengisu ve mutfaktayim sizlerin de geçmiş kandiliniz mübarek olsun...
son 3-4 gündür yemekle aramız sorunlu olsada bu görüntü çok güzel :)
Bende etkinlik için aynısından yapmıştım ama gün ışığını kaçırdım fotoğraflar korkunç çıktı.O gece de ansızın misafir gelince durun bu pasta bana yarına lazım diyemedim tabii afiyetle yenildi.Ellerine sağlık çok güzel bir tarif ve sunum...sevgiler..
Zeynepciğim inşallah artık sorun düzelmiştir ve sen bu parfeden yapıp afiyetle yiyebilirsin...
Sevgili Serpil bazen bu gibi durumlar oluyor, hem bak misafirlerine kısmet olup afiyetle yemişler:)) artık bir dahaki yapışına eklersin...
sevgiler...
gerçekten çok güzel. bu parfeyi buzlukta kaç gün bekletebiliriz.acil gelen misafirler için
Sevgili Ayşegül, parfeler buzlukta bir kaç ay saklanabiliyor diye biliyorum, ama hiç denemedim.
Yorum Gönder