Pages

  • RSS

23 Temmuz 2008

Şeftali Soslu Muhallebi


Yazlık menüsünden mevsime uygun, hafif bir tatlı...


Şeftali Soslu Muhallebi

Malzemeler:
  • 1 lt. süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gr. margarin(tercihim tereyağı)
  • 1 paket vanilya
Üzeri için: 3 adet şeftali 3 çorba kaşığı pudra şekeri ile rondoda çekilir.
Un, şeker ve süt muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan inince yağ ve vanilya eklenir, çırpılır. Yuvarlak büyük borcama muhallebi boşaltılır. Soğumaya bırakılır. Daha sonra üzerine şeftali sosu dökülür. (Sosu çok lezzetliydi)
Not: Aslı muhallebiyi akşamdan hazırlayıp sosunu kararmasın diye ertesi gün hazırlayıp dökmüş. Daha kıvamlı bir sos için nişasta ilavesiyle sosu pişirerek hazırlayabilirsiniz.
ilgili bağlantılar;
* Yazlık Menüsü
* çilek soslu tavuk göğsü

3 yorum:

birdutmasali dedi ki...

ayy HATİCEciğimm..
bu SAADET-İ mutluluk bombasımı YOKSA :)))
görmem bile yetti şu şahaser manzarayı,
peki bide yesem ne olacaktım acaba ??

harika harika ..ellerine sağlık.

TŞKRLR nUnU

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Hatice muhteşem görünüyor ellerine sağlık...sevgiler...

Hatice dedi ki...

Sevgili Nunu, çok hoşsun:)) çok teşekkürler...

Serpilciğim beğenmene çok sevindim, çok teşekkürler...taze meyve soslu tatlıları seviyorsan denemeni öneririm...