Pages

  • RSS

01 Temmuz 2008

YE#35--Çikolatalı, vişneli, bisküvili pasta


Bu ayki diğer bir etkinliğin konusu Çikolata ve evsahibesi de Sevgili Sevda. Çikolatayla hazırlanmış birbirinden güzel tarifleri takip etmek için buraya tıklayın. Kendisine kolaylıklar diliyorum ve etkinliğe kolay ve lezzetli bir pastayla katılıyorum.



Bu pastanın tarifi Dr Oetker'den. Çikolata, vişne ve fındık uyumundan nefis bir tat çıktı ortaya. Tarifin orjinalinde portakal vardı ben yerine vişne kullandım. Portakalın da çok yakışacağını düşünüyorum. Yiyenler içinde bisküvi kullanıldığını anlamadılar, bu pratik ve nefis pastayı mutlaka denemenizi öneriyorum.


Malzemeler:
  • 1 poşet Dr Oetker supangle
  • 3,5 su bardağı süt
  • 50 gr margarin (ben tereyağ kullandım)
  • 30 adet ufalanmış kakaolu petit beurre bisküvi
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi (kullanmadım)
  • 1 adet püre haline getirilmiş portakal (yerine 1 çay bardağı vişne reçeli tanesi kullandım, dondurulmuş vişne de olur)
  • 80 gr ufalanmış bitter çikolata
  • 100 gr (1 su bardağı) fındık kırığı
Üzeri için: 1 çay bardağı(20 gr) hindistan cevizi
Hazırlanışı: Supangleyi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında tereyağını ekleyip, 2-3 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
Ufalanmış bisküvi, portakal kabuğu rendesi, portakal püresi (portakal yerine vişneyi), çikolata ve fındık kırığını ilave edip karıştırın. Karışımı ıslattığınız 15*25 cm boyutlarındaki kalıba yayın ve hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 2-3 saat soğutup dilimleyerek servis edin.
Not: Ben 1 çay bardağına yakın damla çikolata kullandım, bir kısmını hemen, kalanını da karışım biraz ılıklaşınca ekledim, sonra kalıba yaydım.


ilgili bağlantılar;
* çikolatalı, granül kahveli tatlı
* kazan karası

7 yorum:

yeşilkivi dedi ki...

mmm, hariaka bir pastaya benziyor. not aldım :) ellerine sağlık...

Zerrin dedi ki...

Hatice'cim cupcake festivali için yazdığın yorum için t. ederim.
Bu tarifi sanırım bende gördüm ve not ettim sanırım malzemeleri okuyunca aklıma geldi sanırım denenmesi gereken bir tarif ellerine sağlık canım.Sevgiler...

birdutmasali dedi ki...

MERHABALAR SEVGİLİ SEMAVER.
Yıllardır seve seve takip ettiğim bloğunuza ,şimdi blogcu olarak yazmaktan çok keyif alıyorumm.
kahveli her şeyeee bayılırımm...elinize,emeğinize sağlıkk.
tşkr ederizz
svglr NuNu

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Regaib kandilin mübarek olsun canım..

Çok nefis ve çok değişik bir pasta olmuş canım..Hemen not ettim tarifini..Şimdi değil ama ilerleyene günlerde bana çok yardımcı olacaktır..))Ellerine sağlık canım..

Unutmadan,sos da çilek suyu kullanmadım,o'nun kendi rengi idi canım..

Kocaman sevgilerle..

zarpandit_gokche dedi ki...

hayırlı kandiller..(regaib)
bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)

aNNePeRi dedi ki...

Kandiliniz mübarek olsun.

Hatice dedi ki...

yeşil kivi tavsiye ederim, sonuçtan beni de haberdar et olur mu?

Zerrinciğim o güzel ev sahipliğin için ben teşekkür ederim.
Sofra dergisindeydi bu tarif, denemek için aldığım supangle paketinin de üzerinde vardı aynı tarif, yiyenler çok beğendi, hem kolay hem de lezzetli bir pasta oluyor, tavsiye ederim...

Sevgili Nunu güzel yorumun için çok teşekkür ederim, blogun hayırlı olsun...

Gülcüğüm senin de mübarek olsun.
Denediğinde de beğenirsin umarım, sonucu bana da bildirirsen sevinirim.
sos cevabın için de çok teşekkür ederim, çok canlı bir rengi vardı.

sevgili Gökçe ve anneperi sizlerin de kandili mübarek olsun...

herkese sevgiler...