Hafif ve lezzetli bir yaz tatlısı...
Geçen seneden arşivde şeftali zamanını bekliyordu, şimdi tam zamanı:) denemeniz tavsiyesiyle...
Sosu için @mutlu_muna nın tarifinden yararlandım...
Malzemeler:
- Kedi dili bisküvisi
- 1 lt süt
- 3 çorba kaşığı un (hafif tepeleme)
- 2 çorba kaşığı nişasta (hafif tepeleme)
- 1 su bardağı toz şeker
- 65-70 gr tereyağı
- 3 adet şeftali
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 silme çorba kaşığı nişasta
2. Bisküvilerin üzerine kaşıkla kahveli süt gezdirerek ıslatın.
3. Üzerine kreması için olan malzemelerle muhallebi yapıp dökün..
Şeftali sosu için;
1. Şeftalilerin kabukları soyulup küçük küpler halinde doğrayın, üzerine şeker ekleyip biraz bekletin.
2. Su ilave edip kısık ateşte kaynatın.
3. Nişastayı çok az suyla açıp kaynamakta olan şekerli şeftalilere ilave edip, koyulaşıncaya kadar kaynatın.
4. Ilıklaşan sosu muhallebinin üzerine eşit bir şekilde dökün.
İsterseniz üzerini file bademle süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
**************
Aşağıdaki fotoğraftaki ise şeftalili vişneli tart pasta... Elimde şeftali az olunca buzluğumdaki vişnelerden kullandım...Biraz acele yapılan bir pasta olduğu için görüntü çok iyi olmasa da lezzeti güzeldi, fikir olması açısından paylaşıyorum...
3 yorum:
Kolay bir kek tarifine benziyor, tarif defterime ekliyorum. Ellerinize sağlık
şeftaliyi zaten severim, şahane görünüyor, tadı daha da nefistir eminim. ellerinize sağlık. :)
ıyı bır sıte teşekkürler
Yorum Gönder