Uzun zamandır eklenmeyi bekliyordu bu kurabiyeler... Nihayet okullar açılıp bilgisayar bana kalınca tarifi ancak ekleyebiliyorum.. İnşallah bundan sonra bekleyen diğer tarifleri de ekleyebilirim...
Çocuklar vapurdaki benzer kurabiyelerden isteyince ben de bir deneme yapmıştım. İlkinde hamuru yuvarladıktan sonra düz bıçakla, sonrasında da tırtıklı kesme aleti ile kestim..
Kakaolu Kesme Kurabiye
Malzemeler:
- 125 gr tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı (tepeleme) kakao (dilerseniz miktarı artırabilirsiniz)
- Yarım paket kabartma tozu
- 1/3 su bardağı nişasta, üzerini unla tamamlayın
- Aldığı kadar un (Toplamda 2 bardak un almıştı, siz unu kontrollü ekleyin)
- Üzeri için: Damla çikolata(isteğe bağlı)
Hazırlanışı: Çikolata dışındaki malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru rulo yapıp, streç filme sarın. Buzlukta 15 dk bekletin. Daha sonra ruloları keskin bir bıçakla yarım cm kalınlığında dilimleyin, tepsiye dizin.
Üzerlerine küçük doğranmış çikolata parçaları, fındık, fıstık serpiştirin. 160-170 derecede ısınmış fırında 15-20 dk kontrollü olarak pişirin. Pişince tel ızgaraya alın soğusun, eğer yağlı kağıtla pişirirseniz kağıtla birlikte tel ızgaraya almanız daha kolay olur. Dilerseniz kurabiyelerin kenarını eritilmiş çikolataya batırıp Hindistan cevizi, fındıki fıstık vs bulayabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Üzerlerine küçük doğranmış çikolata parçaları, fındık, fıstık serpiştirin. 160-170 derecede ısınmış fırında 15-20 dk kontrollü olarak pişirin. Pişince tel ızgaraya alın soğusun, eğer yağlı kağıtla pişirirseniz kağıtla birlikte tel ızgaraya almanız daha kolay olur. Dilerseniz kurabiyelerin kenarını eritilmiş çikolataya batırıp Hindistan cevizi, fındıki fıstık vs bulayabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder