Pages

  • RSS

06 Ocak 2012

Galeta Unlu Poğaça&Tahinli Kurabiye&Sultan Lokumu

Nihal'in çay sofrasından üç nefis tarif...
Galeta unlu poğaçaların kıvamı çok güzeldi, hamurunda haşlanmış patates kullanılarak hazırlanan bu poğaçayı denemenizi tavsiye ederim.
Aslında sitede tahinli kurabiye ve sultan lokumu tarzında tatlılar yoğunlukta ama içi-dışı ceviz kaplı bu nefis kurabiyeleri ve de arasındaki kuru incir ve cevizin çok yakıştığı sultan lokumunu yazmadan geçmek istemedim:)

IMG_4051

Galeta unlu poğaçaMalzemeler:



  • 1 paket margarin tercihen tereyağı

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 yumurta sarısı

  • 2 adet haşlanmış patates

  • Kırmızı pul biber

  • Aldığı kadar un

  • Kabartma tozu

Üzeri için: Yumurta akı ve galeta unu
Hazırlanışı: Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı ve rendelenmiş patatesi karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu ilave edin arzuya göre pulbiber katın.Yumuşak bir hamur elde edince yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Yuvarladıktan sonra önce yumurta akına daha sonrada galeta ununa bulayın.Üzerini bıçak yardımıyla tercihen yatay ve dikey çizgilerle çizin. Orta ısıda pişirin.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~




IMG_4044
Tahinli kurabiye:
Malzemeler:



  • 1 su bardağı tahin


  • 1 çay bardağı sıvı yağ


  • 1 yumurta sarısı


  • Ceviz içi hem içine hem dışına


  • Kabartma tozu,aldığı kadar un

Hazırlanışı: Tahin, sıvıyağ, yumurta sarısını karıştırın. Aldığı kadar un ve kabartma tozunu ekleyerek kurabiye hamurunu hazırlayın. Kurabiyeyi ceviz büyüklüğünde yuvarladıktan sonra yumurta akına ve cevize bulayın. Orta ısıda pişirin.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


IMG_4065
Sultan lokumu (Kuru incir-ceviz dolgulu)Malzemeler:
Muhallebisi için:


  • 1 kg süt


  • 1 bardak un


  • 1,5 bardak şeker


  • Arzuya göre tereyağı veya margarin
İçi: Küp şeklinde doğranmış kuru incir ve dövülmüş ceviz…
Hazırlanışı: Muhallebi malzemelerini ocakta kaynayana kadar pişirin, mikserle çırpın. Tepsinin yüzeyine 3 paket hindistan cevizini boşluk kalmayacak şekilde serpin. Üzerine muhallebiyi dökün, soğumaya bırakın.
İsteğe bağlı olarak 1 paket krem şantiyi çırpıp muhallebinin üzerine sürün.(Nihal krem şantiyi unutmuş ama bence şantisiz de pek güzeldi)
Daha sonra dinlenen muhallebiyi kare şeklinde kesin, içine incir ve ceviz karışımından yerleştirin. Spatula yardımıyla karşılıklı kenarları birleştirin.
Nihal'in notu: Kuru incirlerin kurtlu olmamasına dikkat edin. Piyasada çok kurtlu incir var,ben uzun uğraşlar sonunda kurtsuz dalında kurumuş Aydın inciri bulabildim.

7 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

Adaşım,
arkadaşının eline sağlık,
çok nefis görünüyorlar,
hayırlı cumalar,
sevgiler...

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Emeği geçenlerin ellerine sağlık, hepsi nefis görünüyor. Sevgilerimle...
(Yemek Sevdam)

İnci Yemek dedi ki...

Her zaman yazarım ya haticeciğim arkadaşlarında en az senin kadar çok becerikliler:)
birbirinden enfes lezzetler:))
hazırlayanların ellerine sağlık.
çok öperim seni ,mutlu hafta sonları canım...

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşınızın hepsine de bayılırım zaten bana hamurişi ve tatlılar olsun da sevgiler

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

hepsi ayrı ayrı çok güzel lezzetler arkadaşının ellerine emeklerine sağlık...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ahh aşkolsun haticecim ya...
:=)

zeymurancafe dedi ki...

cok guzel gorunuyorlar canım ellerıne sağlık