Pages

  • RSS

17 Mayıs 2018

Konak Kebabı

IMG_07731

Bu mübarek ayı en güzel şekilde değerlendirebilmek duasıyla...
Hayırlı, huzurlu, bereketli Ramazanlar...


Bu yemeği geçen sene Ramazanda iftar için denemiş ve fotoğraflarını çekmiştim. Geçenlerde tekrar yapınca buraya da eklemek istedim. Çok güzel bir ana yemek oluyor, iftar için de deneyebilirsiniz... Hatta geçen yaptığımda hazır pişmiş etim vardı, hazırlaması çok daha kolay oldu:)



Ben tarifi buradan aldım. Kullandığım ölçüleri not almamışım. 

Malzemeler:
  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 1 adet kuru soğan
  • 350-400 gr kuşbaşı et(minik doğranmış -sotelik deniyor- (antrekot et) tercih ediyorum)
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet küçük kırmızı kapya biber (isteğe bağlı)
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Püresi İçin: 
  • 3-4 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • tuz-karabiber-pul biber
Üzeri için: Kaşar rendesi

Hazırlanışı: Önce patatesleri haşlayın. (Önceden kabuklarını soyup, dilimleyerek de haşlayabilirsiniz. Patatesleriniz küçükse kabuklu haşlamanızı tavsiye ederim..) Kabuklarını soyup, ezin, tereyağını, tuzu ekleyin. Sütü azar azar ekleyerek ezmeye devam edin. Ben çatalla eziyorum, patateslerin çok ezilmesini istemediğim için. Siz isterseniz tam püre haline getirebilirsiniz.

Patlıcanları alacalı soyup 2 cm kalınlığında dilimleyin. Üzerine tuz serpip yarım saat kadar bekletin. Patlıcanlar sulanmış oluyor, elinizle hafifçe sıkıp, kurulayın.
Patlıcanları kızgın yağda kızartın, kağıt havluya alın. Fırın kabına patlıcan dilimlerini dizin.
(İsterseniz patlıcanları fırçayla her tarafını yağlayıp fırında ya da tost makinesinde de kızartabilirsiniz. Ben tost makinesine yağlı kağıt yerleştirip arasına yağladığım patlıcanları koyark pişirdim. Sonraki yapışımda da yağda kızarttım. )




İç harcı için zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı soteleyin, etleri ekleyip yüksek ateşte kavurun. Doğranmış biberleri ekleyip, kavurmaya devam edin. Küp doğranmış domatesleri de ilave edip soteleyin, üzerine sıcak su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber, pul biber ekleyin.

**Not: Geçen sefer yaptığımda bir tavaya az zeytinyağı aldım, etleri yüksek ateşte renkleri değişene kadar kavurdum, bu ardaa etler suyunu saldı. Yeterli miktarda suyunu salınca düdüklüye alıp yarım saat kadar pişirdim. Diğer tarafta yağda soğanları kavurdum, biberleri ekleyip kavurmaya devam ettim. En son domatesi ekleyip biraz daha kavurdum. Pişmiş etleri ekleyip biraz da öyle pişirdim.**

Pişen bu etli harcı patlıcanların üzerine paylaştırın.


Daha sonra etlerin üzerine patates püresini yerleştirin.

Üzerlerine kaşar rendesi serpin. 180-200 derecede kaşarlar kızarana kadar pişirin.
Not: Ben pişmiş yemeğin fotolarını ertesi gün çektiğim için taze görünümünü biraz yitirmişlerdi, yeni piştiğinde görüntü daha güzel oluyor...




Hiç yorum yok: