Pages

  • RSS

21 Mayıs 2018

Kıbrıs Tatlısı/ Galeta Unlu Tatlı

IMG_55481JPG

Bu tatlıyı uzun zamandır denemek istiyordum..İçinde un yok, bayat ekmeklerinizi de değerlendirebileceğiniz nefis bir tatlı.. İftara da çok güzel gider...



Tatlının tarifi Nefis yemek tariflerinden...



Galeta Unlu Tatlı
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz (benimki biraz daha azdı)
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi (50 gr lık paket yeterli oluyor)
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için: 1,5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su
Su ve şekeri 5 dk kaynatın, bir kaç damla limon suyu ekleyip, 5 dk daha kaynatın. Soğumaya bırakın.
Kreması için: 
  • 1 lt süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 100 gr süt kreması
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı: Öncelikle şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırark şekeri eritin. Kaynamaya başlayınca altını kısın. 5 dk sonra 3-4 damla limon suyu ekleyip, kaynatmaya devam edin. 5 dk daha kaynatıp altını kapatın, soğumaya bırakın.

Keki için; Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük boy kare borcam kullandım) hamuru yayın. Katı bir hamur oluyor.


160 derecede 25-30 dk pişirin.


Fırından çıkınca soğumuş şerbeti dökün.


Bu arada kreması için süt kreması dışındaki malzemelerle muhallebisini hazırlayın. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ve 5 dk sonra da kremayı ekleyip iyice karıştırın.
Muhallebiyi şerbetini çekmiş kekin üzerine yayın. İsterseniz kremanın hepsini dökmeyebilirsiniz.
Üzerine bolca hindistan cevizi serpin. Dolapta 1 gece dinlendirip, servis edin..

Afiyet Olsun...