Pages

  • RSS

12 Mayıs 2018

Bişi /Hamur Kızartması

IMG_31501




Bişi/Hamur Kızartması
Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt-yoğurt karışımı * (sadece yoğurt da kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1-2 kaşık zeytinyağı veya sıvıyağ
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
*Ben bazen yarı yarıya süt-yoğurt bazen de yoğurdunu daha çok kullanıyorum.

Hazırlanışı: Yumurta ile tuzu çatalla çırptım, süt-yoğurt karışımını ekledim, sirke ve yağ ekleyip çırptım.
Unun önce 1,5 bardağını ve kabartma tozunu ekleyip, azar azar un ilavesiyle yoğurdum. Hamur toparlanıp hafif ele yapışır halde oluyor.
Elimi yağlayıp hamuru toparlayıp hafifçe tekrar yoğuruyorum, o zaman yapışmıyor.
**Hamuru çok fazla yoğurmamak gerekiyor, ama hamur pürüzsüz de olmalı..

Hamuru ikiye ayırıp merdaneyle yarım cm kalınlığında açıp ruletle karelere kesiyorum...


Kızgın yağda orta ateşte kızartıyorum... İlk partiden sonra yağ iyice ısınıp hamurlar çok çabuk kızarıyor. Bu nedenle tencereye azar azar hamur ekleyip hızlı hareketlerle hareket etmek gerekiyor.


Kızaran hamurlar havlu kağıt yerleştirilmiş tabağa alıp, servis yapın...

3 yorum:

TuruncuTatlar dedi ki...

Bayilirim pisiye emeklerine saglik arkadasim cok guzel bir sofra kurmussun..sevgerle..

شركة صيانة تنظيف dedi ki...

شركة مكافحة حمام بالدمام

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben annemizin böreğini beğendim!
Selamlar, Selma