Pages

  • RSS

15 Aralık 2009

Tiramisu

tiramisu

Daha önce kedi dili ile hazırlanmış, bir kaç tiramisu tarifi eklemiştim. Tiramisuyu ilk öğrenip yapmaya başladığımda kakaolu pandispanyayla yapıyordum, daha sonraları kedi dili ile yapmaya başlayınca uzunca bir süre ara vermiştim. Geçtiğimiz yaz son kullanma tarihi de yaklaşan kakaolu pandispanya varken bir de bu şekliyle hazırlayıp eklemek istedim. Bu şekilde de çok lezzetli oldu.

tiramisu2

Pandispanyalı Tiramisu

Malzemeler:
  • 1 adet kakaolu pandispanya
  • 1 su bardağı sıcak süt+su
  • 1 çorba kaşığı granül kahve
  • 2 çorba kaşığı şeker
Kreması için:
  • 1/2 kg süt
  • 2 çorba kaşığı (tepeleme) un *
  • 1 çorba kaşığı (tepeleme) nişasta *
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri (200 gr)
  • 1 çay kaşığı granül kahve (isteğe bağlı)
*Kreması için kullandığım 2 kaşık un + 1 kaşık nişasta karışımı 1 çay bardağı geldi.
Hazırlanışı:

  1. Kreması için önce tencereye yumurta ve şeker koyulur ve çırpma teliyle çırpılır, üzerine un+nişasta karışımı eklenir, çırpılır, azar azar süt eklenerek çırpmaya devam edilir ve tencere ocağa alınır, sürekli çırpma teliyle karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. 
  2. Kaynayınca ocaktan alınır, (ben bu aşamada 1 çay kaşığı granül kahve ekledim), vanilya eklenir, karıştırılır. 
  3. 3-4 dk sonra da labne peyniri eklenir, çırpma teliyle iyice karıştırılır.
  4. Pasta çemberi servis tabağı üzerine yerleştirilir. 
  5. Pandispanyanın bir katı yerleştirilir(Ben üst katın düz olması için pandispanyanın alt katını üstte, üst katını da altta kullanıyorum). 
  6. Pasta çemberi kullanmadan da yapabilirsiniz, çember pastanın daha düzgün olmasını sağlıyor.
  7. Pandispanyayı ıslatmak için sıcak su-süt, şeker ve kahve karıştırılır, bu karışımla ilk katı ıslatılır. Hazırlanan kremadan eşit bir şekilde dökülür, üzerine diğer pastaban yerleştirilir ve kahveli karışımla ıslatılır, kalan krema üzerine ve bir süre sonra çember açılarak yanlarına sürülür. 
  8. Bu esnada krema soğuyup sürülemeyecek hale gelirse, ocakta karıştırarak hafifçe ısıtılır. 
  9. Buzdolabında dinlenmeye bırakılır. 
  10. Servisten önce üzerine kakao elenir.İsterseniz kakaoyu hemen servis öncesi değil de 1/2 saat-1 saat önce de serpebilirsiniz. Bu şekilde kakao hafif nemlenecek ve yerken daha kolay olacaktır.

Afiyet Olsun...



Geçen cuma akşamı ziyarete gelen kızkardeşim ve eşi için aynı tarifi kedi dili ile hazırladım. Bu sefer kremasında kahve kullanmadım. Ara katında damla çikolata ve muz kullandım, çok lezzetli oldu.
Aynı zamanda bu pastayı ve böğürtlenli muzlu pastayı Pastakolik Etkinliğinin evsahibi Sevgili Selma'ya (düşbahçesi) gönderiyorum, kolaylıklar diliyorum. Etkinliğin konusu; "Pasta Süsleme Teknikleri". Etkinliğe katılan tarifleri buradan takip edebilirsiniz.

Not : Pastayı kızkardeşim Betül'ün bana uzun zaman önce hediye aldığı ne zamandır kullanmak istediğim şablonla süsledim. Siz de isterseniz beğendiğiniz bir deseni yağlı kağıda çizip, keserek kullanabilirsiniz.

Etkinlikle ilgili ilginizi çekebilecek diğer tarifler;

31 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

ellerine saglık tatlım harika olmuş..

Özlem dedi ki...

Mmmmh yanında da sıcak bir nescafe ile ne de güzel gider, ellerine sağlık canım...

Unknown dedi ki...

Canım harika olmuş ellerine sağlık
özellikle üst süslemeye bayıldım öpüyorum...

sarmaşık dedi ki...

tiramisuyu ben de kakaolu pandispanya ile yapıyorum ve Hatice hanım kahve ve kakao çok yakışıyor bence, bir de kremaya labne ekleyince çok seviyorum. bahsettiğiniz alüminyum kalıplardan görmüştüm ama kullanışlı olup olmayacağını bilemediğim için almamıştım ama siz memnun kaldıysanız ben de beğendiğim bir tanesini alacağım. pasta şablonu ile çok güzel bir görüntü oluşturmuşsunuz, elinize sağlık:)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ben onun fiyongundan yerimmmm :)

HÜLYA dedi ki...

görüntüye bayıldım tadını düşünemiyorum bile.. ellerine sağlık.. üst süslemesi harika duruyor.. adeta ye beni diye bağırıyor ayoool...

Mutfak Havlusu dedi ki...

Lezzeti kesin güzeldir ama şıkta bir tiramisu olmuş,ellerine sağlık!

bu arada bende hiç kedidili ile yapmadım ve de yemedim,bende en kısa zamanda öyle denemeliyim.

Narince dedi ki...

Pandispanaya ile yapılanı ben de çok severim. Ne güzel de şekilli şemalli serpmişsin kakaoyu. Ellerine sağlık Haticeciğim.

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

pandispanyalısını da kedi dillisini de her bir çeşidini de yerim:)sunum çok şık..ellerine sağlık canım..

Adsız dedi ki...

süpppppppppeeeeeeeeerrr buuuu yaaa:)))ellerine sağlıııık:)çok güzel görünüyor eminim tadıda çok güzeldir..desende bi harika olmuş:))derya

pelince dedi ki...

Enfes gözüküyor,her halini bende çok severim.. ellerine sağlık..
Sevgiler..

LEZZETİKRAM dedi ki...

çok güzel ,çok lezzetli gözüküyor
ellerine sağlık cnm
sevgiler

Özlem Ekşi dedi ki...

Küçük dokunuşlar bile sizin ellerinizden olunca harika sonuç veriyor.Ayrıca değerli yorumlarınız içinde teşekkür ederim.Farkedilmek güzel Benim gibi bu işlere yeni başalayan biri için anlamı büyük oluyor.Sevgiler..

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım tek kelime ile harika:))))

Hatice dedi ki...

Sevil çok teşekkürler...

haklısın Özlem:)

çok teşekkürler Deryacığım...

Handenur labne kremaya güzel bir kıvam veriyor, ben tiramisu dışında da kullanıyorum:)
görüntüyü beğenmene çok sevindim, gerçi benim kullandığım pasta şablonu değildi, desen yapmak için hazırlanmış, ama benim işimi gördü:))
Aslında o kek kalıbını sık kullanmıyorum, kullandığım zamanlarda da bir problem çıkarmadı bana. Annemde ortası delik dilimli kek kalıbı var(alüminyum yine) son bir kaç seferdir yapıştığından yakınıyordu...

çok hoşsun Nunu:)

Hülyacığım çok teşekkürler, tadı da çok lezzetli olmuştu:))

teşekkürler Zeynep, kedi dili ile de çok güzel oluyor, en son yaptığımda kedi dili ile yapmıştım yine, yiyenler çok beğendiler:)

Neclacığım çok teşekkürler...

Elif sen de bendensin desene:))

Deryacığım çooook teşekkürler canım:))

çok teşekkürler Pelin:)

Seda çok teşekkür ederim...

Özlemciğim içten yorumun için çok teşekkür ederim, seninkilerin yanında lafı olmaz ama beğenmene çok sevindim. yeni başlamış olmana rağmen oldukça başarılısın, yolun açık olsun...

çok teşekkürler Aslıcığım:)

akasyakokusu dedi ki...

Böyle nefis tramisuyu gelde yeme..Yiyemeyincede gelde yutkunma..
Her geçen gün göbüş milim milim ilşeri gidiyor..Galiba boğazımızdan kıssak bile görüntüler beyne kilo aldırıyor:)
Bayışldım Haticecim çokta güzel süslemişsin..
Keke gelince canım bir kase pişmiş kabak tatlısı ayırmıştım..Az şekerle pişirdim..Kabağı az şekerler pişerkende kontrol ederim..Şekerini fazla koymam geneli..İlk kez yaptım içi hamur olur düşünmüştüm ama yanılmışım..5 tepeleme yemek kaşığı püre kullandım..Tavsiye ederim güzelim buyur gel beklerim her zaman..

Zehra Gürgen dedi ki...

Haticecim , valla tatlı isterken insanın canı senin sayfana girmeden 2 defa düşünmeli..

ellerine sağlık canım

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Ellerinize sağlık, harika bir görüntü, çok zevkli süslemeler yapılmış. Ben de uzun zaman önce bu şekilde denemiştim, Tiramisu'yu, gerçekten nefis oluyor. Sizlere afiyet olsun. Sevgiler.

made in funda dedi ki...

muhteşemmm muteşemmmm.ellerine sağlık canım..

gülizar dedi ki...

ooooo yemede yanında yat olmuş haticeğim bu tiramisu :))) ellerine sağlık.

Disalce dedi ki...

canım ellerine sağlık..nefis görünüyor...

çok severim ama üzerindeki kakao bana acı geliyor..genellikle kakaoyu pudra şekeri ile karıştırıyorum tadını hafifletiyo..

öpüyorum canım...

Tuğba dedi ki...

Süslemesine bayıldım canım.Harika olmuş.Tiramisuyu ben de seviyorum,yapmayı da sunmayıda..ama bu süsleme olayını bilmiyordum.Çok güzel olmuş.Yani kendimiz bir desen çıkarıp öyle yapıyoruz anladığım kadarıyla.
Ellerine sağlık..
ben de bekelrim,sevgiler..

Leyla Poyraz dedi ki...

Merhabalar...tariflerin hepsi bir birinden muhteşem..ellerinize sağlık..Banada beklerim..Sevgiler..

Hatice dedi ki...

haklısın akasyakokusu,yesek yesek kilo almasak ne iyi olur değil mi:)
cevabın için de çok teşekkür ederim, ben de pişerken ara ara tadına bakar şekerini öyle ilave ederim, sevgilerle...

Zehracığım çok teşekkürler:))
senin sayfanda farklı değilki:)

Birsel beğenmene çok sevindim, çok teşekkürler ediyorum...

Çok teşekkürler Funda:))

Gülizarcığım çok teşekkür ederim:))

Disal, kakaoyu serptikten sonra biraz bekletirsen hafif nemleniyor, daha lezzetli oluyor...

Tuğba çok teşekkürler. Ben hazır şablon kullandım, ama beğendiğin uygun bir deseni hazırlayabilirsin.

merhaba Leyla, ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim:)

gülay mutfakta dedi ki...

canım ellerine sağlık.. yine harika bir tad ile karşımızdasın.. özellikle üst süslemesine bayıldım..
sevgiler..

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Ellerinize sağlık çok hoş bir görünüm ortaya cıkmış.

rumma dedi ki...

Harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler..

sarmaşık dedi ki...

Aşura gününüzü kutlarım Hatice hanım, sevgilerimle...

Melek* dedi ki...

çok harika olmuş süslenmesi çok göz alıcı ellerine sağlık

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Hatice'cigim,

Harika olmus, nefis...

Saglikli, mutlu, huzurlu guzel bir sene diliyorum.

Adsız dedi ki...

Regardless with the reason you put it on, jewelry is nonetheless some
most people's everyday attire. The design is frequently done using flowers with the open petal form, such as daisies. Remember to store your ring inside a soft, fabric lined box and steer clear of directly touching the diamond portion in the ring.

Here is my web blog :: jewelry ()