Pages

  • RSS

07 Mayıs 2008

Taze hindistan cevizli, çilekli pasta


Taze hindistan ceviziyle ilk defa pasta hazırladım ve çilekle uyumu çok güzel oldu. Öncelikle taze hindistan cevizinin dışındaki sert kabuğu kırıp içindeki kahverengi kabukları bıçakla temizleyip küçük parçalara ayırdım, rondodan geçirdim. (bu şekilde bir kaç gün üzeri kapalı olarak saklanabiliyor)


Taze hindistan cevizli, çilekli pasta
Malzemeler:
Pandispanyası için:
  • 4 adet yumurta(beyazı ve sarısı ayrılmış)
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı: Yumurtaların beyazını köpük köpük olana dek çırptım. Azar azar toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam ettim. Yumurta sarılarını ekleyip önce mikseri çalıştırmadan uçlarıyla, daha sonra da mikserin en düşük ayarıyla çırptım.
Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu başka bir yerde karıştırıp eleyerek azar azar ekledim, bir yandan da önce mikseri çalıştırmadan sadece uçlarıyla, daha sonra da en düşük devriyle karıştırdım.
Sıcak suyu ekleyip karıştırdım, en son 1 kaşık sıvıyağ ekleyip karıştırdım. 20 cm lik çemberde 170 derecede pişirdim. Ertesi gün 3 e böldüm.

Bu pastanın kreması için pişirilen bir krema kullanmıştım ama kıvamı biraz yumuşak olmuştu. Eğer o kremayı kullanmak isterseniz(tarifin sonunda yazılı) yazdığım gibi nişasta miktarını biraz artırmalısınız.
Ya da pişirilen krema olarak buradaki veya buradaki tariflerden birini kullanabilirsiniz.
Eğer ben kremayı pişirmekle uğraşmayayım derseniz buradaki kremayı kullanabilirsiniz. Kremanın tarifini buraya da ekliyorum. Bu şekilde (kurutulmuş hindistan cevizi ile) denenip her seferinde güzel netice alınmıştır. 
*Taze hindistan cevizi bulamazsanız pastayı kurutulmuş hindistan ceviziyle de yapabilirsiniz.

Kreması için: 
  • 1 küçük paket labne peyniri (200 gr.)
  • 1 küçük kutu sıvı krema (200 ml)
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
Kremanın hazırlanışı: Kremayı derin bir kaseye alıp mikserle hızlı devirde koyulaşana dek çırpın. Labne peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Sürülebilecek kıvama gelene kadar çırpın. Hava sıcaksa kullanmadan önce biraz dolapta bekletin.



Hazırlanışı: Pandispanya katlarını çilek reçelini sütle sulandırarak hazırladığım karışımla hafifçe ıslattım. Aralarda krema, rondoda çektiğim taze hindistan cevizi ve dilimlenmiş çilek kullandım. Pastanın dışına da krema sürüp rondodan geçirdiğim taze hindistan cevizi rendesiyle kapladım. Üzerini çileklerle süsledim.


Taze hindistan cevizinin bir kısmını rendelemiştim, pastadan artınca kek içinde kullandım. O tarifi de daha sonra ekleyeceğim inşallah.

~~~~~~~

Pastada kullandığım pişirilerek hazırlanan krema...
Kreması için Lezzet dergisinde(mayıs 2006) gördüğüm bir kremayı denedim. Aşağıda yazdığım krema ölçülerinin (yumurta hariç) 2 katını kullandım. Kremasına 1 kaşık(silme) un veya nişasta ilave edilirse kıvamı daha iyi olacaktır.

Krema tarifi:

  • 250 ml. süt
  • 15 gr un
  • 15 gr mısır nişastası
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 65 gr toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 100 gr şekersiz krema 
Yumurta sarıları ve toz şekeri bir kaseye alıp çırpın. Unu ve nişastayı ilave edip çırpmaya devam edin. (Ben sütün bir kısmını da bu karışıma ekledim.) Sütü bir tencereye alıp kaynatın. Hazırladığınız karışımı kaynamış süte azar azar ekleyip karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kladar pişirip soğumaya bırakın.
Şekersiz kremayı iyice çırpıp pişirdiğiniz kremaya yavaş yavaş ilave edin.

5 yorum:

yeşilkivi dedi ki...

selam, şahane ötesi bir pasta olmuş. ne zamandır yapmayı istediğim ama bir türlü kafamda oluşturamadığım bir pastayı resimlemişsin. eline sağlık...

LAVANTİN dedi ki...

Muhteşem! Ben tam bir indistan cevizi delisiyimdir ve bu pasta tam benlik.:)
Denemek isterim.
Muhabbetle...

elifin tarifleri dedi ki...

Pastanız o kadar güzel görünüyor ki;bi ann gözlerimi alamadım. Ellerinize sağlık...

Defne dedi ki...

Merhaba,
Pasta harika gözüküyor. Ellerinize sağlık. Pasta konusunda çok başarılı olamasam da denemek isterim.
Sevgiler

Hatice dedi ki...

beğenmene çok sevindim yeşil kivi, ben de ne zamandır kurusuyla pasta yapmayı düşünürken eşim taze hindistancevizi alınca onunla denemeye karar verdim, güzel de oldu. hatta evde bir de pastaneden alınan pasta vardı, ona kimse rağbet etmedi:)

Lavantin çok teşekkürler, ben de hindistan cevizini çok seviyorum, denediğinde de beğenirsin inşallah...

Elif güzel yorumun için çok teşekkür ederim...

Defne beğenmene sevindim, aslında zor bir pasta değil, yapabileceğine eminim, zaten insan yapa yapa kendini geliştiriyor.
istersen hazır pastaban veya kendi pandispanya tarifini ve beğendiğin bir kremayı kullanbilirsin. denediğinde sonuçtan beni de haberdar et olur mu?

herkese sevgilerimle...