Pages

  • RSS

27 Haziran 2008

Cupcake Festivali&Kakaolu Fındıklı Cupcake






Bu ayki Yaman Etkinlikler'in konusu "Cupcake Festivali", ev sahibesi de Sevgili Hayatın Tatları-Zerrin. Etkinliğe katılan cupcakeleri görmek için buraya tıklayınız.
Çeşit çeşit renk renk cupcakelerin hazırlandığı bu festivalde ben de kakaolu fındıklı cupcakeler hazırladım. Daha önce tarifini verdiğim kakaolu topkeklere bu sefer dövülmüş fındık ekledim, ayrıca 2 yumurtam kalmıştı ve 1 kaşık da yoğurt ekleyerek kek harcını hazırladım. Cupcakeleri süslemek için krema pişirmeyi düşünmüştüm, sonra kolaya kaçıp pek tercih etmesem de krem şanti kullandım. Şantiyi her aşamasında dolapta bekletmeme rağmen resim çekme aşamasında sıcağın etkisiyle yumuşadılar ve kimisinde drajelerin boyası çıktı. Şantinin bir kısmına toz yeşil fıstık, bir kısmına granüle kahve ekledim. Aslında crem oleyi labneyle karıştırdığım bir kremam vardı o krema daha çok yakışırdı diye düşünüyorum. (Süslemeler için alternatif krema tarifi olanlar paylaşırlarsa sevinirim).







Herşeye rağmen benim için güzel bir deneyim oldu, kendi çapında küçük birer pastacık olduklarını düşünüyorum ve bu konuyu seçtiği için Zerrin'e çok teşekkür ediyorum, kendisine cupcake festivalinde kolaylıklar diliyorum ve takip etmek için sayfasını ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum...





Pişirdiğim topkeklerin süslemesini ancak ertesi gün yapabildim. Topkeklerin orta kısımlarını bıçakla oyarak çıkardım, bu şekilde krema sürmesi daha kolay oldu. (Bu boşluklara kuruyemişle veya damla çikolatayla karıştırılmış kremanın da yakışacağını düşünüyorum).
Süslemelerde renkli draje, file badem, file fıstık, toz fıstık, çikolata rendesi kullandım. Damla çikolata, minik doğranmış kuru meyve parçaları, taze meyveler vs. kullanılabilir diye düşünüyorum.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Haticecim, hepsi de çok güzel olmuş, bu sıcaklara sadece kremalar değil biz de dayanamıyoruz :)
Ellerine sağlık, sevgilerimle...

Nilgün dedi ki...

Canim ellerine saglik her biri degisik sunumlu cokda lezziz görüntüye sahip....


SEVGILER

Feyza Fidan dedi ki...

Canımcım bence enfes olmuş her bir cupcake,harika görünüyorlar, ellerin dert görmesin,
Öpüyorum çok..

Hatice dedi ki...

Pınarcığım, Nilgüncüğüm ve Feyzacığım beğenmenize çok sevindim, çok teşekkür ederim, sevgilerimle...