Geçen sene bir eylül akşamı gitmiştik Tülay'a. Marifetli arkadaşım çalışıyor olmasına rağmen harika bir sofra hazırlamıştı..
Tariflerin hepsini henüz alamadım, ilk fırsatta alıp buraya yazarım inşallah:)
Önce tuzlular:
Poğaça
Malzemeler:
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Bir tutam şeker
- bir tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç Malzeme:
- 2 adet patates(haşlanıp, püre yapılacak)
- kaşar peyniri
- beyaz peynir
Dışı için:
- yumurta akı
- galeta unu
İran Pilavı
Tas Kebabı
Malzemeler:
- 750 gr dana eti
- tereyağı
- soğan, havuç
Hamuru için:
- 1 yumurta akı
- 2 çorba kaşığı su
- tuz
- 250 gr un
- 125 gr tereyağı
Hazırlanışı: Tencerede yağı eritip, eti kavurun. Soğanı ve halka halka doğranmış havucu ekleyip, iyice pişirin.
Borcama veya fırın kabına pişen etli karışımı dökün. Hamur malzemelerini yoğurup, açın. Açtığınız bu hamuru etlerin üzerine kapatın. Artan hamurla üzerine şekil verip süsleyebilirsiniz.
Tatlılar;
İçindeki çiğ yumurtalar gözümü korkutsa da ferah, güzel bir lezzetti, ilk fırsatta yumurtasız denemek isterim:)
Limonlu Parfe
Malzemeler:
- 1 paket sade bisküvi
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak şeker
- 1,5 bardak süt
- 1,5 bardak kabuğuyla limon suyu
- 4 yumurta
Hazırlanışı: Bisküvinin yarısını kırıp borcama döşeyin.4 yumurtanın akını çırpın, sarılarını da şekerle çırpın. Krem şantiyi sütle hazırlayın. Yumurta akları, sarıları ve krem şantiyi karıştırın. Limonu ekleyin. Bu kremayı kaşık kaşık bisküvilerin üzerine döşeyin. Bisküvinin kalan yarısını un halinde çekip kremanın üzerine döşeyin. Buzlukta dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder