Pages

  • RSS

15 Haziran 2015

Elmas Kurabiye ve Çay Sofrası

IMG_16351

Nisan ayında misafir olmuştuk Gözde'nin güzel sofrasına...
Uzun zamandır denemek istediğim bu nefis kurabiyeler de vardı bu sofrada:)
İlk fırsatta bende yapmak istiyorum bu kurabiyeleri, siz de vakit kaybetmeden deneyin derim:)


Elmas Kurabiye
Malzemeler:
  • 200-250 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kakao (50 gr. lık)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5-3 su bardağı un
Üzeri için; 1 çay bardağı kadar toz şeker ve çikolatalı fındık kreması(sarelle vb)

Hazırlanışı: Tereyağı ve pudra şekerini elinizle iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyin, karıştırın. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın, her tarafını toz şekere bulayın. Kurabiyeleri tepsiye dizin, ortalarına parmağınızla bastırarak çukur oluşturun. Fırını 170 derecede ısıtın, ısındıktan sonra kurabiyeleri fırına verip ısıyı 160 dereceye getirin. Kurabiyeleri 15-20 dk. pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra çukur kısımlarına çikolatalı fındık kreması ile doldurup servis edin.

Menüdekiler:


Arnavut böreği (Gözde'nin annesi yapmış)

Arnavut böreği ve kabak böreği dilim şekli


Kabak Böreği

Kabak Böreği:
Malzemeler:
  • 2 adet yufka
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin(tercihen tereyağı)
  • 3 adet yumurta
  • 3 adet kabak
  • tuz-karabiber
  • kaşar peyniri
  • dereotu
Hazırlanışı: Süt, tereyağı, yumurta, tuz, karabiberi mikserde karıştırın. Kabağı rendeleyip karışıma ekleyin. Yufkaları da didip karışıma ekleyin. Bu karışımı borcama döküp 170 derecede pişirin. Pembeleşince kaşar rendesini ve dereotu karışımını üzerine dökün. Sıcak sıcak servis edin.

Notlarım: Süt miktarı azaltılabilir.

Elmalı, havuçlu kereviz salatası

Elmalı, havuçlu kereviz salatası
Malzemeler:
  • 3 adet orta boy kereviz
  • 3 adet havuç
  • 1 orta boy yeşil ekşi elma
  • 1 kase yoğurt
  •  mayonez 
  • tuz 
  • ceviz

Hazırlanışı:Kereviz, havuç ve elmanın kabuklarını soyup çiğden rendeleyin. Yoğurt, az mayonez ve tuzu karıştırın. Yoğurtlu karışımla kerevizli karışımı karıştırın, dövülmüş ceviz ekleyin. Üzerini mısır turşusu ve cevizle süsleyin.
Not: Kerevizi yoğurdun içine rendelerseniz kararmasını önlersiniz. 



Zeytinyağlı sarma ve Kumpir (annemden) tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Köz patlıcan salatası


Peynirli poğaça

Ve tatlılar...



Muzlu Alman Pastası



Elmas Kurabiye


Ve Edirne'den gelen Kavala Kurabiyesi

Hiç yorum yok: