Geçen hafta hastalık, misafir ağırlama ve yeğenimin diş buğdayı ile dolu dolu geçti:) Ayrıntıları daha sonra...
Gelelim bu güzel sofraya, arkadaşım Elif değişik ve güzel lezzetler hazırlamıştı o gün bize...
Aslında üzerinden bir ay geçti bu güzel sofranın, daha sırada eklenmeyi bekleyen bir sürü tarif ve menüler var:)
Menüdekiler(18.11.2011):
*Tel kadayıf böreği
* Sinkota
* Ispanak salatası
* Allegria (Mavi haşhaşlı kurabiye)
* Meyveli turta
Bugün Elif'in hazırladığı tel kadayıf böreğinin tarifi var, diğerlerini de bu hafta eklemek istiyorum..
Tel Kadayıf Böreği
Malzemeler:
- 400 gr. taze kadayıf
- Yarım kangal sucuk veya 250 gr. pastırma
- 250 gr. dil peyniri
- 250 gr. taze kaşar peyniri
Sosu için:
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: Kadayıf tel tel ayrılır, iki eşit parçaya bölünür. Yağlanmış tepsiye kadayıfın bir parçası yerleştirilir. Üzerine dilimlenmiş dil peyniri, sucuk, kaşar peyniri üst üste yerleştirilir. En üst kısma kalan kadayıf yerleştirilir. Sosu çırpılır, böreğin üzerine dökülür, 1 gece bekletilir. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
10 yorum:
Elif hanımın ellerine sağlık haticecim.. sizlerede afiyetler olsun
sevgilerimle..
elif hanımın ellerine sağlık cnaım.hepsi harika görünüyor.sizede afiyet bal olsun.sevgiler.
meyveli turtalar çok hoş onların tarifni istiyoruzzzzz. ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı
hiç yağ yok mu içinde?
Öncelikle geçmiş olsun. Kadayıftan börek yapıldığını duymuştum ama tarifini yeni görüyorum. Oldukça hoş bir sofrada güzel bir börek. Elif Hanım'ın ellerine sağlık.
kadayıf böreğini merak eteım dogrusu daha oncede tarıfını gordum ama hıc yemedım denemek gerek ,sevgıler..
yapanların ellerine sağlık afiyet olsun sizlerede
sevgiler
haticem ya,
şu cağnım kadayıfı nolur börek yapmasınlar lüfffen !! sende söyle .
tamam denemişler, yorulmuşlar, tatmışsınız da :=),
ama böreğe hakaret olmuyor mu ??
bizim kızlarda yapmışlar, yasakladım, tatlıdan şaşmayın dedim :)
ama arkadaşının ellerine sağlık,
ıspanak salatasına da öpücükler...
hepinize afiyetler olsun.
bayıldım tariflerini bekliyorum.ç süper görünüyorlar ellerine sağlık.
Tarifte yağ kullanılmıyormuş, zaten kaşar ve dil peyniri yeterince yağlı olduğundan.
Nunu, herkesin damak tadı farklı oluyor, tuzlu olduğundan sanırım börek ismi uygun görülmüş.
Ben ucundan tatmıştım, yumuşak kıvamlı bir börek oluyor.
Elbetteki kadayıfın tatlı hali ilk sırada:))
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, sevgiler...
Yorum Gönder