Pages

  • RSS

14 Mayıs 2008

Pirinç Salatası


Züfiye'nin menüsünden nefis bir salata...

Pirinçler pilav yapar gibi pişirilir. Önce sıcak suyla yarım saat ıslatılır. Daha sonra sıvıyağla kavrulur, 1 e 1,5 oranında su eklenir, pişirilir. Pilavı pişirirken lapa olmamasına dikkat edilir, pirinçlerin su kaldırma oranları değişebiliyor.

Pişirilen pilav soğuduktan sonra haşlanmış küp doğranmış havuç, haşlanmış bezelye ve mısır, küp küp doğranmış kornişon turşu, ince kıyılmış taze soğan ve dereotu eklenir, limon suyu da eklenir, ezmeden karıştırılır.
Not: Bu salataya kırmızı biberin de yakışıp renk vereceğini düşünüyorum.
ilgili bağlantılar;

7 yorum:

Adsız dedi ki...

enfes bir salata
ellerinize sağlık
sevgiler

Nalan Kaplan dedi ki...

Bayılırım limonlu limonlu :)) harika,sevgiler...

Adsız dedi ki...

ne kadar da güzel görünüyor. tarifi aldım, en kısa zamanda inşallah ;)

elma şekeri dedi ki...

Ellerine saglik nefis görünüyor..
Sevgilerimle...

Yaren dedi ki...

Harika bir pirinc salatasi olmus canim,rengide cok hos görünüyor.Ellerine saglik canim.Sevgiyle kal.

ab-ı hayat dedi ki...

Arkadaşının ellerine sağlık nefis görünüyor salata.



sevgiler....

Hatice dedi ki...

Sevgili Yeşim, Nalan, yeşilkivi, elmaşekeri, Yaren ve Bengisu ziyaretleriniz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
yeşilkivi aradan uzun zaman geçmiş olmasına rağmen hala tadı damağımda olan nefis bir salata, mutlaka denemeni öneriyorum...

herkese sevgilerimle...