Züfiye'nin menüsünden nefis bir salata...
Pirinçler pilav yapar gibi pişirilir. Önce sıcak suyla yarım saat ıslatılır. Daha sonra sıvıyağla kavrulur, 1 e 1,5 oranında su eklenir, pişirilir. Pilavı pişirirken lapa olmamasına dikkat edilir, pirinçlerin su kaldırma oranları değişebiliyor.
Pişirilen pilav soğuduktan sonra haşlanmış küp doğranmış havuç, haşlanmış bezelye ve mısır, küp küp doğranmış kornişon turşu, ince kıyılmış taze soğan ve dereotu eklenir, limon suyu da eklenir, ezmeden karıştırılır.
Not: Bu salataya kırmızı biberin de yakışıp renk vereceğini düşünüyorum.
ilgili bağlantılar;
7 yorum:
enfes bir salata
ellerinize sağlık
sevgiler
Bayılırım limonlu limonlu :)) harika,sevgiler...
ne kadar da güzel görünüyor. tarifi aldım, en kısa zamanda inşallah ;)
Ellerine saglik nefis görünüyor..
Sevgilerimle...
Harika bir pirinc salatasi olmus canim,rengide cok hos görünüyor.Ellerine saglik canim.Sevgiyle kal.
Arkadaşının ellerine sağlık nefis görünüyor salata.
sevgiler....
Sevgili Yeşim, Nalan, yeşilkivi, elmaşekeri, Yaren ve Bengisu ziyaretleriniz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
yeşilkivi aradan uzun zaman geçmiş olmasına rağmen hala tadı damağımda olan nefis bir salata, mutlaka denemeni öneriyorum...
herkese sevgilerimle...
Yorum Gönder