Pages

  • RSS

16 Mayıs 2008

Portakallı, taze hindistan cevizli, damla çikolatalı kek (PDÇS23)


Portakallı kek yapmak istiyordum, pastadan artan taze hindistan cevizi rendesini de kullanayım, biraz da damla çikolata ekleyeyim derken bu kek çıktı ortaya. Evde 2 portakal kalmıştı ve fazla suyu da çıkmayınca üzerini sütle tamamladım, mis gibi portakal kokulu, arada ağzınıza çıtır çıtır gelen taze hindistan cevizi ve damla çikolatayla nefis oldu. Ayrıca kekin harika bir dokusu oldu, hem kıvamlı hem de yumuşak bir kek oldu. Bu kek hamuruna kuru meyveler de ekleyebilirsiniz.

Ayrıca bu tarifimle Sevgili Derya'nın ev sahipliğini yaptığı P.D.Ç.S. 23 etkinliğine katılıyorum, kendisine davetinden ötürü teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.




Portakallı, taze hindistan cevizli, damla çikolatalı kek 

Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 1 + 1/4 su bardağı toz şeker
  • 2 adet portakal (kabukları rendenin ince yeriyle rendelenmiş, suları sıkılmış)
  • 1 çay bardağı portakal suyu( benim az geldi üzerini sütle tamamladım)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata veya 1 paket(80 gr. lık) doğranmış çikolata
  • 1 su bardağı kadar taze hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı: 
  1. Yumurtalar, şeker ve portakal kabuğu rendesini mikserin yüksek ayarında 3-4 dk. köpük köpük olup şeker eriyene kadar çırpın.
  2. Portakal suyu ve sıvıyağ ekleyip 1-2 dk. düşük ayarda karışana kadar çırpın.
  3. Eleyerek un ve kabartma tozunu ekleyin, düşük devirde karıştırın.
  4. Taze hindistan cevizi rendesini ekleyip, karıştırın.
  5. Damla çikolataları unlayarak bir kısmını harca ekleyip, karıştırın.
  6. Kek harcının bir kısmını yağlanmış, unlanmış kalıba dökün.
  7. Arasına damla çikolataları(ben biraz da doğranmış beyaz çikolata ekledim) serpin.
  8. Kalan kek harcı döküp, üzerine yine kalan çikolataları serpin. 170 derecede ısınmış fırında kapağını açmadan 35-40 dk. kadar(kürdan temiz çıkana kadar) kontrollü olarak pişirin. 
Afiyet Olsun...




18 yorum:

nino dedi ki...

merhaba ellerine saglik pek guzel gorunuyor masallah
ben kalip olarak dikdortgen borcam tercih ediyorum cok kalin olmasi iyi olmuyor kekin, cunku ince bir dilim bile tatli olarak yeterli oluyor afiyet olsun

deryadanlezzetler dedi ki...

Ellerine,emeğine sağlık arkadaşım.Çok nefis olmuş.Tarifini yayıladım.

Müjde!

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
Yayına Hazırlayanlar
http://nasibim.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Sorumlu Müdür
http://selmahlc.blogcu.com
Grafik Tasarım Düzenleme
Yağmur İpar

Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken tek şey:

Adınızı
Sitenizin adresini
Dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
Tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır.

Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

disal dedi ki...

canım ellerine sağlık..görüntüsü lezzetini anlatıyor zaten....

sevgiler...

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor kek.Potakallı ve çikolatalı kek sever olarak bir dilim alıyorum izninle:)))



sevgiler...

kizilciksurubu dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor,harika olmus, ellerine saglik canim. Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum sana, hoscakal.

Düğme Bay'la BinbirçeşniHayat dedi ki...

haticecim tamam ben anladım sen gerçekten taze hındıstan cevızını cok sevıyorsun:))ellerıne saglık..benıde ozendırdın desem..zaten pastasında gozum kalmıstı yapacaktım ama bulamadım..acaba nereden aldın dıye sorsam:)carrefourlarda olurmukı acaba?
sevgılerımle..

papatya68 dedi ki...

Edaca30 ve papatya68



http://papatya68.blogcu.com

http://hobidunyam.womanforum.net/

http://hobidunyamwoman.blogcu.com/



hobıdunyam womanforum ıcın hazırladığımız yemek etkinlikleri "2"

poğaça etkinliğine sizlerinde katılımlarını bekliyoruz.

10-5-2008----10-6-2008 tarihleri arasında yapılacak olan etkinlikte sizleri ev sahibesi olarak papatya68 agırlayacak :)



yapmanız gereken şey güzel ellerinizle yaptığınız nefis poğaçalarınızı bloğunuzda yayınlayıp

http://papatya68.blogcu.com papatyaya bıldırmenız da yayınlayacağım lezzetli paylaşımlarınızı bekliyoruz.

sevgilerle: EDA & AYNUR



NOT:etkinliğimize bloğu olmayanlarda katılabilirler (sahrayolu@gmail.com adresine tariflerinizi ve isimlerinizi yazıp göndermeniz yeterli olacaktır bekliyoruz




HEPİNİZİ BEKLİYORUZ ULAŞABİLDİĞİM KADAR DAVETİYE DAĞITIYORUM AMA ULAŞAMADIKLARIM NOLUR KIRILMASINLAR YETİŞEBİLMEM İMKANSIZ NOLUR SİZ DAVETİYE BEKLEMEYİN KATILIN BURADAN DAVET EDİYORUM SEVGİLERİMLE

semra mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor.

fatosun mutfagından... dedi ki...

canım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor..sevgiler..iyi haftalar

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

hımm harika olmuş ellerine saglık
23. Ev sahibemiz olan http://deryadanlezzetler.com arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .
Sevgilerimle SEVİL

Zerrin dedi ki...

Haticecim ellerine sağlık son portakallarıda güzel bir şekilde değerlendirmişsin artık çok sulu, kalın kabuklu portakallar kalmadı malesef.Hindistan cevizini taze olarak hiç denememiştim ama eminim kekte güzel olmuştur..Sevgiler...

fatosun mutfagından... dedi ki...

"İYİ DOSTU OLANIN, AYNAYA GEREKSİNİMİ YOKTUR..." (MEVLANA).. Güzelliklerle dolu bir gün dilerim canım. Sevgiler...

LAVANTİN dedi ki...

Ellerine sağlık, kokusu buralara kadar geldi.:)
Hayırlı cumalar...

deryadanlezzetler dedi ki...

Etkinliğimize katıldığınız için çok teşekkür ederim.Harika tariflerinizle etkinliğimizi şenlendirdiniz.Etkinliğimiz yarın sona eriyor.Yarın akşama kadar tariflerinizi bekliyorum.Bir etkinlik biterken yeni bir etkinliğim başlıyor.Ye # 34 bulgur etkinliği.Etkinliklere sürekli benim ev sahibi olduğumu düşünmeyin sakın.Porselen demlik çay etkinliği ev sahibi olmam salata yarışmasında ki birinciliğimden dolayıydı.Yarışmanın ödülü etkinlikte evsahipliği yapmaktı.Bulgur etkinliği ise bir sene öncesinden 2008 mayıs ayında evsahipliği yapacağım belli olmuştu.Yani bir yıldır bulgur etkinliğini bekliyordum.Sizleri YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİNE mutlaka bekliyorum.Bulgurla yaptığınız bir tarifi yayınlayıp,başlığına YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİ yazıp,etkinliğin benim sitemde olduğunu belirtmeniz yeterli.İster bana yorum yazabilirsiniz,istersenizde ye34bulgur@hotmail.com adresine adınızı,bulunduğunuz şehri,tarifinizin adını,sitenizin adresini göndererek katılabilirsiniz(Lütfen yorumlarda da bunları belirtin).Pazartesi tarifleri yayınlamaya başlıyorum.26 mayıs son katılım demiştim.Önceki etkinlikten dolayı bu etkinliğimizi fazla tanıtamadım.Bu yüzden tarifleri yayınlamaya başladığımda da gönderebilirsiniz.Bir ricamda etkinlik banner ını eklerseniz sevinirim(ekleyenlere çok teşekkür ederim).Böylelikle etkinliğimizden daha fazla arkadaşın haberi olur.Pazartesi görüşmek dileğiyle.Hepinizi bekliyorum.

Tuğba dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 24
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
• Akşam üstü sohbetine gelen dostlara
• Hanımlarla yapılan günlere
• Beş çayına gelen misafirlere
• Herbiri birbirinden lezzetli tarifler..

26 Mayıs 2008 (pazartesi) -- 8 Haziran 2008 (pazar)
tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 24 bende yani http://www.keyiflimutfagim.com/ da düzenlenecektir..
Tüm arkadaşlarımın katılımlarını bekliyorum.


AYRICA :
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
Yayına Hazırlayanlar
http://nasibim.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Sorumlu Müdür
http://selmahlc.blogcu.com
Grafik Tasarım Düzenleme
Yagmur İpar

Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken tek şey
• adınızı
• sitenizin adresini
• dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
• tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

23. Ev sahibemiz olan http://deryadanlezzetler.com arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Kekinin muhteşem olduğu her halinden belli oluyor.Hele o tabaktaki şekli ayrı bir güzellik canım..)Ellerine sağlık tatlı Hatice'ciğim..


Sevgilerle..

Hatice dedi ki...

cevabın için teşekkürler nino, bu da tek bir dilimi bile doyurucu olan tatlılardan:)

teşekkürler Derya, senin de emeğine sağlık...

beğenmene sevindim Disal, ziyaretin ve yorumun için çok teşekkür ederim...

Bengisu nefis bir kek oldu, tavsiye ederim...

Senemcim çok teşekkürler canım...

Salihacığım taze, kuru farketmez ben hindistan cevizini çok severim:) hemen sen de dene.
taze hindistan cevizi artık heryerde bulunuyor, büyük küçük her markette var, hatta geçenlerde annem BİM marketlerin 1,5 ytl civarında bir fiyata almış, carrefourda da var.

papatya68 davetin için teşekkürler, güzel bir arşiv olacağını tahmin ediyorum, katılmaya çalışacağım, şimdiden kolay gelsin...

Semra, Fatoş, Sevil ziyaretiniz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim...

Zerrinciğim haklısın, iyice suları gitmiş portakalların. zaten benim portakalların suyu da az gelince üzerini sütle tamamladım, tahminimin aksine mis gibi portakal kokuyordu.taze hindistan cevizini ben de ilk defa denedim, güzel oldu, biz beğendik.

çok doğru bir söz Fatoş, paylaştığın için teşekkürler...

teşekkürler Lavantin:)

davetin için teşekkürler Tuğba, katılmak isterim, sana şimdiden kolay gelsin...

Gülcüğüm senin o tatlı yorumlarını özlemişim, çok teşekkürler canım...

herkese sevgiler...