
Hafta sonu bu pastayı denedim. Pandispanyası için televizyondan aldığım pandispanya tarifine kakao ekleyerek kakaolu pandispanya olarak yaptım, kreması için de evdeki malzemelerle bir krema denedim. Sonuçta güzel bir pasta oldu. Kremasını daha fazla isteyenler krema ölçülerini artırabilir.
Malzemeler:
Pandispanyası için:
- 4 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
- 4 çorba kaşığı sıcak su
- 1 su bardağı şeker
- 90 gr. un
- 10 gr. kakao
- 100 gr nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 1/2 lt. süt
- 1 paket çikolatalı sos
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1/2 paket (100 gr) labne peyniri
Hazırlanışı:
- Yumurta akları ve sarıları dikkatli bir şekilde ayrılır (aklara bir damla dahi yumurta sarısı karışmaması gerekiyor).
Yumurtalar dolaptan yeni çıkmışsa akları ve sarılarını düzgün bir şekilde ayırmak daha kolay olacaktır. - Yumurta sarıları, sıcak su ve şeker şeker eriyene kadar mikserle çırpılır.
- Yumurta akları 1 fiske tuzla kar gibi olana kadar çırpılır (yumurta aklarının çırpıldığı kase ve mikser uçları temiz ve kuru olmalıdır).
- Yumurta sarılı karışım aklara yavaşça karıştırarak eklenir.
- Üzerine un, kakao, nişasta ve kabartma tozu elenerek yine dikkatli bir şekilde yumurta aklarını söndürmeden yavaşça karışırılır.
- Yağlanmış, unlanmış kelepçeli kalıba dökülerek 160 °C ılık fırında 20-25 dk. pişirilir.
- Pişen pandispanya soğuyunca 2 ye veya 3 e kesilir.
- Pandispanya katları arasına soğumuş krema sürülür (istenirse pandispanya katları meyve suyu ile ıslatılabilir).
- Pastanın dışı da artan krema ile sıvanır. Üzerine damla çikolatalar serpilerek kakao elenir.
- İstenirse pastanın arasına vişne taneleri veya çilek dilimleri dizilip, damla çikolata ve bütün fıstık serpilir.

7 yorum:
Fotograflar her zamanki gibi harika Zeynep...
teşekkür ederim hanife...
Sevgili Zeynep merhaba,
Eline sağlık çok şık görünüyor.
Krema kısmı ilgimi çekti. Hazır sos ile değişik ve pratik geldi. Ancak kremayı nasıl hazırladığını da yazarmısın rica etsem. Muhtemelen en son Labne konuldu ama eminolmak istedim..
Tekrar ellerine sağlık..
sevgilerimle
figen
teşekkür ederim figen...kremanın nasıl hazırlandığını yazmayı unutmuşum:( hatırlattığın için sağol...hemen ekliyorum...süt, çikolata sosu, nişasta pişirilir, kaynayınca labne peyniri eklenir, 1-2 taşım daha kaynatılır. mikserle bir kaç dk. çırpılır, soğutulur.
sevgiler...
hatice
pastanın resmini görünce ilk tepkim OFFF oldu. o ne güzel bir görüntü öyle.
resim muhtesem, tadida öyledir eminim...hemen denemem gerek
teşekkürler bahar, umarım denediğinde de beğenirsin...
istersen pandispanyayı hazır olarak kullanabilirsin eğer kendin yaparsan pandispanya ölçüleri 26 cm lik kalıba iyi geliyor, bir de ben piştikten sonra kekin kenarlarından keserek biraz küçülttüm ve krema ancak yetti. eğer sen bol kremalı seversen krema ölçülerini artırmanı öneririm.
Yorum Gönder