Pages

  • RSS

30 Haziran 2005

çilekli tart (pasta)



Hafta sonu ziyaretimizde Derya bize bu pastayı yapmıştı. Tarifi Almanca kitaptan almış, zamanla bir takım eklemelerde bulunmuş. Keki pandispanya tadında, çok lezzetli ve hafif bir pastaydı, ellerine sağlık Derya....

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 6-7 çorba kaşığı şeker
  • 5-6 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket dolgu kreması (üzerindeki tarife göre hazırlanmış)
  • 250 gr. çilek
  • tart jöle (üzerindeki tarife göre su+meyve suyuyla hazırlanmış)
Hazırlanışı:
  • Yumurtaların akları ile sarıları ayrılır. Yumurta akları köpük köpük olup kabarana dek (kar gibi olana kadar) çırpılır.
  • Şeker ve vanilya eklenir, çırpılır. Yumurta sarıları eklenerek, önce kaşıkla biraz karıştırılıp mikserin en düşük ayarında çırpılır.
  • Un ve kabartma tozu elenerek eklenir, kaşıkla biraz karıştırıp sıvıyağ eklenir. Mikserin en düşük ayarında çok az çırpılır. (Hamurun kıvamı kaptan kalıba kendiliğinden kolaylıkla akacak kıvamda olacak).
  • Yağlanmış, un ve şeker serpilmiş tart kalıbına hazırlanan karışım dökülür.
  • 175 °C ılık fırında 25- 30 dk. pişirilir.
  • Tart ters çevrilir. Soğuyunca tartın üzerine dolgu kreması sürülür. Çilek veya istenen meyveler dizilir. Meyvelerin üzerine su+meyve suyuyla hazırlanan tart jölesi dökülür.
  • Soğuyunca servis yapılır.
Bu tarifi deneyenler;
Mandalinalı Tart ~~ Hayatın Tatları(Zerrin)

Babaannem İçin Bugüne Özel Kırık Çikolatalı Pasta ~~ Mutfak Havlusu (Zeynep)

7 yorum:

cimcime dedi ki...

Uff süper görünüyor.Nasıl canım çekti anlatamam.Deryanın ellerine sağlık.
Sevgilerimle:)

Hatice dedi ki...

teşekkürler cimcime, ben de en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum :)
sevgiler...

Derya dedi ki...

Benimde inan canım çekti:)..umarım tarifi en yakın zamanda denersinde bizde senin yaptığının tadına bakmaya geliriz:)..

Hatice dedi ki...

beklerim derya:)

Elifce dedi ki...

harika olmuş aklım kaldı :)

ayse dedi ki...

sanırım yediğim harika lezzet buydu.cok hafif ve cok lezzetliydi.Ellerine sağlık.

Hatice dedi ki...

afiyet olsun:))
o farklı bir versiyonuydu:))
ilk fırsatta yapıp eklemeliyim:)