
Malzemeler:
- 100 gr. tereyağ
- 2 kahve fincanı un
- 1 lt. süt
- 2 - 2,5 kahve fincanı şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 kg. çilek
- 2 - 3 çorba kaşığı toz şeker
- Tereyağ eritilerek un eklenir. 1-2 dk. unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Süt ve şeker eklenerek topak olmaması için çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirilir.
- Ocağın altı kapatılıp vanilya eklenir. 10-15 dk. çırpılır.
- Servis yapılacak borcama veya kaselere dökülür.
- Çilekler toz şekerle blendırda püre haline getiririlir ve soğuyan tavuk göğsünün üzerine dökülerek servis yapılır.
Afiyet Olsun...
4 yorum:
ben bunu çikolata soslu yapıyorum ama bu sos tam yazlık doğrusu. görünüşü de öyle. eline sağlık.
teşekkürler pınar...çikolata soslusu da çok güzel oluyor ama senin de yazdığın gibi bu sos tam yazlık....
bu bir paket bvanily ne oluyor? vanily sekerimi, puddingimi?
vanilya şekeri
Yorum Gönder