Pages

  • RSS

27 Mayıs 2005

cevizli top kurabiye



Un kurabiyesi tadında cevizli, üzeri tarçın ve pudra şeker karışımına bulanmış nefis bir kurabiye...Tarif eski bir lezzet dergisinden.

Malzemeler:

  • 1 paket (250 gr.) tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi, fındık veya badem
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 2,5-3 su bardağı)
Üzeri için:
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
  1. Tereyağ, pudra şekeri, ceviziçi, vanilya ve un karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, yuvarlanır.
  3. 160-170 °C önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.
  4. Fırından çıkarılan kurabiyeler sıcakken tarçın pudra şekeri karışımına bulanır.
Afiyet Olsun...

Not: Bu kurabiyeleri ceviz yerine fındıkla denediğimde de çok lezzetli oldular.  

9 yorum:

Tijen dedi ki...

halamin ve fikriye teyzenin kurabiyelerini animsatti. halam üzeri sekerli kurabiyelerden yapar kavanoza koyardi, cani isteyen elini daldirip alirdi. çocuktuk.
fikriye teyze nisastali kurabiye yapardi. odtü'de ögrenciydim. eskisehir'e geldigimde benim için yapar, yanima koyardi, kötü beslenilen yurt yasaminda, nasil da ev gibi gelir o kurabiyeler!
eline saglik.
tijen

nagice dedi ki...

ellerine sağlık.ben bunu KÜLLÜ KURABİYE ismiyle biliyor ve yapıyorum..
afiyet olsun..

Hatice dedi ki...

teşekkürler tijen, yorumun bana çocukluktaki tadları hatırlattı...

teşekkür ederim nsevil, küllü kurabiye ismini hiç duymamıştım, üzerindeki karışımdan dolayı bu isim verilmiştir sanırım, hoş bir isim...

Zuhra dedi ki...

Merhabalar.Sitenizi sık sık takip ediyorum.Cevizli top kurabiyenizi denedim.Kurabiyelerim fırında pişerken çatlak çatlak oldu.Ve yarım saatte pişti.Ele aldığınızda un gibi ufalandı.Niye çatlaklar oldu anlayamadım?Tarifinizi aynen uyguladım.Aydınlatırsanız sevinirim

Hatice dedi ki...

merhaba Zuhra, ben de çatlama olmamıştı hiç, bildiğim kadarıyla genelde tozşekerli kurabiyelerde oluyor çatlama ama bu kurabiyede pudra şekeri var, hatta geçenlerde eklediğim fındıklı kurabiyelerin tarifi de hemen hemen aynı, onda toz şeker vardı yine de çatlama olmadı, acaba unun miktarını mı ayarlayamadın. umarım yardımcı olabilmişimdir...

Zuhra dedi ki...

Teşekkür ederim Hatice Hanım.Sanırım yeni evli olmamın verdiği bir acemilik.Ama özellikle ertesi gün tadı daha güzeldi ve yenilecek kıvamdaydı..Eşimden tam not aldım.Tariflerinizi uygulamaya devam edicem.Tekrar sağolun.

Hatice dedi ki...

zuhra dediğin gibi bu kurabiyeler ertesi gün daha bir lezzetli oluyorlar, beğenmenize çok sevindim, diğer tarifleri de beğenirsiniz umarım, şimdiden afiyet olsun..sonucu gelip bildirdiğin için de çok teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Merhaba, tarifinizi yari yariya ceviz ve bademle denedim ve tek kelime ile enfes oldu. Tabi tereyagi ile. Yıllardır yaparım burdan ogrendim ogreneli. Teşekkürler

Hatice dedi ki...

merhaba isminizi de yazsanız ne güzel olurdu:) yorumunuz için çok teşekkür ederim, deneyip beğenmenize çok mutlu oldum, afiyet olsun:)