Pages

  • RSS

27 Nisan 2018

Unlu Çıtır Dilim Börek


El açması tadında nefis unlu çıtır börekler Seyhan abladan.. Daha önce IG sayfamda paylaşmıştım, buraya da ekleyeyim bu nefis tarife ulaşması kolay olsun...


Unlu Çıtır Börek
Malzemeler:
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı sirke
Hazırlanışı: Bu üç malzemeyi yağ, un ve sirkeyi iyice karıştırın. 
Bir yufkayı serin, üzerine her yerine gelecek şekilde unlu karışımdan sürün, ikinci yufkayı üzerine yayın, tekrar unlu karışımdan sürün. 
Yufkanın bir kenarına iç harç yerleştirilip rulo şeklinde sarın.Elde ettiğiniz uzun ruloyu dilimleyin.
*Seyhan abla bu aşamada börekleri buzlukta bekletmiş..
Pişirmeden önce üzerlerine sıvıyağ sürmüş, kızarana kadar pişirmiş...
Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır.. Unlu karışım biterse yeterli miktarda tekrar hazırlanır..
*Seyhan Abla börekleri peynirli olarak hazırlamış ve ince, taze el açması yufkacı yufkası kullanmış...
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok: