Çilekli Kolay Pastayı bu sefer birkaç değişiklikle şeftalili hazırladım. Biz çok beğendik, şeftaliler bitmeden deneyin derim:)
Şeftalili Kolay Pasta
Şeftalili Kolay Pasta
Malzemeler:
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı su
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 kaşık limon suyu
Kreması için:
- Yarım litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı (tepeleme) un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket (200 gr) labne peyniri
Üzeri için:
- 4-5 adet şeftali
- 4-5 kaşık toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çorba kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
- Yumurta ve şeker mikserin en yüksek devrinde 4-5 dk. çırpılır. (Bir çay bardağının yarısına kadar önce yağ koyup üzerini sütle tamamladım. )
- Su ve yağ eklenir, çırparak karıştırılır.
- Elenerek un ve kabartma tozu eklenir, mikserin en düşük devrinde karıştırılır.
- En son limon suyu eklenir ve karıştırılır.
- Yağlanıp unlanmış dikdörtgen borcama karışım dökülür.
- 170 derecede ısınmış fırında 15-20 dk. hafif pembeleşene dek pişirilir.
- Kek fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra kekin üzerine 1 su bardağı kahveli süt eşit bir şekilde gezdirilir.
- Kreması pişirilip üzerine yayılır.
- En son üzerine hazırlanan şeftalili sos yayılır.
Kremanın hazırlanışı:
- Tencereye önce yumurta ve şeker koyulur ve çırpma teliyle çırpılır.
- Üzerine un ve nişasta eklenir, çırpılır.
- Azar azar süt eklenerek çırpmaya devam edilir ve tencere ocağa alınır.
- Sürekli çırpma teliyle karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.
- Kaynayınca ocaktan alınır, vanilya eklenir, karıştırılır. 3-4 dk sonra da labne peyniri eklenir, çırpma teliyle iyice karıştırılır.
Krema için not: İsterseniz krema miktarını yarım ölçü daha artırabilirsiniz..
750 ml süt, 1 yumurta,1,5 çay bardağı şeker, 3 kaşık un, 1,5 kaşık nişasta, 1 vanilya, 300 gr labne peyniri...
Şeftalili sos için:
- Şeftalilerin kabukları soyulup küçük küpler halinde doğrayın, üzerine şeker ekleyip biraz bekletin.
- Su ilave edip kısık ateşte kaynatın.
- Nişastayı çok az suyla açıp kaynamakta olan şekerli şeftalilere ilave edip, koyulaşıncaya kadar kaynatın.
- Ilıklaşan sosu muhallebinin üzerine eşit bir şekilde dökün.
- İsterseniz üzerini file bademle süsleyebilirsiniz.
1 yorum:
https://www.alraid-sa.com/شركة-تنظيف-منازل-بالاحساء/
دينا نقل عفش خارج جدة
https://www.alraid-sa.com/نقل-اثاث-بالاحساء/
Yorum Gönder