Zeynep hafta sonu ziyaretimizde yapmıştı bu nefis tatlıyı...
Ben de uzun zamandır merak edip yapmak istediğim bu tatlıyı denemiş oldum bu vesileyle, tavsiye edebileceğim bir lezzet...
Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Malzemeler:
Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Malzemeler:
- 400 gr kadayıf(buzlukta beklemiş)
- 2-3 çorba kaşığı tereyağı
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- Dövülmüş ceviz vs(isteğe bağlı)
Zeynep eklememişti ama bence ceviz vs çok yakışacaktır, kullanmanızı tavsiye ederim:)
Kreması için:
- 1 lt süt
- 4 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 2 türk kahve fincanı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
Hazırlanışı:
- Buzlukta bekleyen kadayıfları çıkarıp ufalayın.
- Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin, şekeri ve ufalanmış kadayıfları ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.
- Kadayıflar pembeleşince cevizleri ekleyin, 1 dk daha pişirip ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Kreması için: Bir tencerede önce yumurta ve şekeri çırpma teliyle karıştırın.
- Un ve nişastayı ekleyip az süt ilavesiyle çırpmaya devam edin.
- Sütü azar azar ekleyerek karıştırın.
- Ocağın altını yakın, sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
- Ocaktan almadan vanilyayı ekleyin.
- Krema biraz soğuduktan sonra 1 paket kremayı ekleyip çırpın. (Zeynep muhallebiyi ocaktan alınca kremayı ekleyip, çırpma teliyle karıştırmış).
- Kadayıf ve muhallebi iyice soğuyunca kaselerin altına kadayıf, üzerine muhallebi ve tekrar kadayıf şeklinde paylaştırın.
- Buzdolabında 3-4 saat bekletip servis edin.
- İsterseniz bu tatlıyı kaseler yerine borcam tepsidede yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder