Yine eklenmesi gecikmiş bir masa.
Büyük oğlum için toplandığımızda hazırlamıştım, zaman ne çabuk geçiyor, fotoların tarihine baktım da tam 1 sene olmuş, hatta geçmiş bile:(
Menüye bu sefer tatlılardan başlayalım:)
Pastayı kedidili biküvisi ile 3 katlı olarak hazırladım, kreması ve meyvelerle lezzetli bir pasta oldu.
Meyveli Kedidili(Savyer) Bisküvili Pasta
Malzemeler:
- 1,5 paket kedidili bisküvi (1 paket 200 gr)
- Bisküvileri ıslatmak için süt
- Çilek, muz, kivi
Kreması için:
- 750 ml süt
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı un
- 1,5 çorba kaşığı nişasta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 150 gr labne
- 100 ml süt kreması
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı:Krema için bir tencerede yumurta ve şeker çırpma teliyle çırpılır, un ve nişasta eklenir, çırpılır. Azar azar süt ilavesiyle iyice karıştırılır, ocağa alınır. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirilir. Ocaktan inince vanilya eklenir. İlk sıcaklığı çıkınca labne peyniri ve süt kreması eklenir, karıştırılır.
Servis tabağına 22-24 cm lik çember yerleştirilir(ben çağı ayarlanabilir çember kullanıyorum, çok rahat oluyor). İçine bir sıra kedidili bisküvisi yerleştirilir. Bu aşamada bazı bisküvilerin boyundan keserek ayarlayabilirsiniz. Bisküviler sütle ıslatılır. Her bir kedidiline 1-1,5 kaşık süt yeterli olur.
Kremadan üzerine yayılır, küçük doğranmış meyveler ve damla çikolata serpiştirilir. Tekrar kedidili bisküvisi dizilir, sütle ıslatılır, krema, meyve yayılır. 3. kat bisküvi dizilir, kalan kremadan biraz ayrılıp üzerine yayılır, pastanın üzeri kapatılarak dinlenmeye bırakılır. (ben 1 gece dinlendirdim) Dinlenen pastanın çemberinin kenarlarından sivri uçlu bir bıçakla geçilir, yavaşça çember açılır. Kalan kremayla kenarlarına kaplanır. Pastanın üzerine meyveler dizilir, kenarları da hindistan cevizi vs ile kaplanır.
İsterseniz meyvelerin üzerini tart jöleyle kaplayabilirsiniz, servisi daha kolay olur.
Hindistan cevizli toplara beyaz çikolata ekleme fikrini sevgili leziz sofralar sayfasından aldım. Hindistan cevizli toplar(Kolay Rafaello)
Malzemeler(38-40 adet)
- 200 ml süt kreması
- 80 gr beyaz çikolata
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3-4 paket hindistan cevizi(1 paketi 50 gr)
- Dışına bulamak için hindistan cevizi
Hazırlanışı: Küçük bir tencerede süt kremasını ısıtın, kenarlarından hafif kaynamaya başlayınca küçük parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı ekleyin. Çikolatalar hafif erimeye başlayınca ocağı kapatın, karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. 5 dk kadar sonra pudra şekeri ve hindistan cevizini ekleyin. Kıvamına göre hindistan cevizi ekleyin.Sertleşmesi için buzdolabında bekletin.
Sertleşip kıvam alan karışımdan tatlı kaşığı yardımıyla alıp hızlı hareketlerle elinizde yuvarlayın. Hindistan cevizine bulayın. Servise kadar buzdolabında bekletebilirsiniz. İsterseniz yuvarlarken ortalarına minik birer kavrulmuş fındık veya badem yerleştirebilirsiniz.
Browni kurabiye tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Havuçlu toplar tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Menüdeki tuzlular...
Unlu börek
Bu börekleri buradan denedim. İç harcını kıymalı, patatesli hazırladım, güzel bir börek oldu.
Sıcak tüketilmesi tavsiye olunur. Eğer yufkalarınız büyükse(yufkacı yufkası ise) sos karışımı için daha az sayıda yufka kullanmak gerekir.
Ayrıca ben bir dahaki sefere un miktarını azaltmayı düşünüyorum.
Patatesli, kıymalı sarma börek
Ev halkının favorisi, misafirlerimin de çok beğendiği bir börek, tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Zeytinyağlı yaprak sarma (annem hazırladı)
Kumpir, tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Tabbule, tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Havuçlu toplar tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Menüdeki tuzlular...
Unlu börek
Bu börekleri buradan denedim. İç harcını kıymalı, patatesli hazırladım, güzel bir börek oldu.
Sıcak tüketilmesi tavsiye olunur. Eğer yufkalarınız büyükse(yufkacı yufkası ise) sos karışımı için daha az sayıda yufka kullanmak gerekir.
Ayrıca ben bir dahaki sefere un miktarını azaltmayı düşünüyorum.
Patatesli, kıymalı sarma börek
Ev halkının favorisi, misafirlerimin de çok beğendiği bir börek, tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Zeytinyağlı yaprak sarma (annem hazırladı)
Kumpir, tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Tabbule, tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
6 yorum:
Uzun zamandır sizi beğenerek takip ediyorum.Masadaki herşey çok güzel olmuş ellerinize gönlünüze sağlık selamlar GÜL
masadakilere ağzım sulanarak baktım.ellerine sağlık.
valla bu masaya oturulur bir güzel yenir sonar da hazırlayana ellerine sağlık denir.harika olmuşlar
Hello I'am Chris !
I suggest you to publicize your blog by registering on the "directory international blogspot"
The "directory" is 20 million visits, 193 Country in the World! and more than 20,000 blogs. Come join us, registration is free, we only ask that you follow our blog
You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
Blog Url
Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.fr/search/label/Europe%20Turkey______482%20%20Members
Happy Blogging
****************
Thank you for following my blog - it is greatly appreciated! :o)
i followed your blog, please follow back
++++++++++++++++
Get a special price for your blog! with compliments
Best Regards
Chris
http://nsm08.casimages.com/img/2015/04/13//15041305053118874513168259.png
+++++++++
Merhaba bi'şey Chris!
Sana "dizini uluslararası blogspot" konulu kaydolarak blogunuza duyurmak için öneririm
"Dizin" Dünyada 20 milyon ziyaret, 193 Ülke olduğunu! ve 20.000 'den fazla bloglar. Bize katılın gel, kayıt ücretsizdir, sadece bizim blogu takip rica
Ben Uluslararası blog Sözlüğü Kayıtlı Olmak düşünün A Wonderful bloga sahip. Sizin Ülke Temsil Will
Aşağıdaki bağlantıyı ziyaret Ve Blogunuzu Adı Comment Lütfen
Blog URL
Sizin Ülke Listesine eklenecektir Yorum Oturumu'nda Çalıştırma Ülke Of Yer
Sağ tarafta, "yeşil liste", tüm ülkeleri bulacak ve bunları tıklarsanız, o Ülkeden bloglar isimlerini bulacaksınız.
Anlayışınız için registration.Thank size doğrulamak için blog takip Emir
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.fr/search/label/Europe%20Turkey______482%20%20Members
Mutlu Bloglama
****************
Benim blog takip için teşekkür ederim - bu büyük takdir! : O)
Ben blogunuza izledi geri takip edin
++++++++++++++++
Blogunuz için özel bir fiyat alın! en iyi dileklerle
Saygılarımla
Chris
http://nsm08.casimages.com/img/2015/04/13//15041305053118874513168259.png
menü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Gül hanım güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim:)♥ sevgiler, selamlar...
Eylem Ceylan, çok teşekkür ederim, sevgiler:)
Tuba Dönmez Çağlar, :) beğenmenize sevindim, çok teşekkür ederim, sevgiler...
mutfagabuyrun, çok teşekkür ederim, sevgiler...
Yorum Gönder