Pages

  • RSS

10 Aralık 2014

Peynirli Dereotlu Tart

peynirlitart1 

Annemin doğum günü sofrası için hazırladığı peynirli tart...
Çay saatleriniz için tavsiye edebileceğim bir lezzet...

Peynirli Dereotlu Tart
Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • bir tutam tuz
  • 15 çorba kaşığı un(hamurun kıvamına göre azar azar ekleyin)
  • 1 paket kabartma tozu
İç harcı için: Beyaz peynir, dereotu
Üzerinin sosu için: 1 su bardağı süt, 3 adet yumurta

Hazırlanışı: 

  1. Hamur malzemeleri karıştırılarak, yoğurulur.
  2.  Hamurun dörtte üçü yağlanmış fırın kabına el ile yayılır, hamuru yayarken kalıbın kenarlarına doğru yükselterek yayıyoruz. 
  3. İç harcı için beyaz peyniri çatalla ezin, dereotu ekleyip, karıştırın. 
  4. Fırın kabındaki hamurun üzerine bu iç harcı yayın.
  5.  Kenara ayırdığınız hamurdan kalıbın boyuna göre yuvarlayarak uzun çubuklar yapıp hamurun üzerine yerleştirerek kafes şekli verin.
  6. Üzerinin sosu için süt ve yumurtayı çırpın, tartın üzerine bu sosu dökün. 
  7. 200 derecede ısınmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...

Not: Peynirin lezzeti tartın lezzetini de etkiliyor. Dereotu sevmeyenler yerine maydanoz kullanabilirler...    

5 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis olmuş canım.annenin ellerine sağlık.sevgiler.

Tarif diyarı dedi ki...

Elinize sağlık nefis görünüyor

Adsız dedi ki...

merhabb hatice hanim ben annenizin su boregini denemek istiyorum ama sizden bir ricam vardi firinda pisirsek olurmu cevaplarsaniz sevinirim belcikadan zeynep

Hatice dedi ki...

Merhaba Zeynep Hanım, fırında pişirebilirsiniz tabi, ama böreğin lezzetini tam alamazsınız doğrusu. Su böreğinin özelliği ocak üzerinde pişmesi, imkanınız varsa bu şekilde deneyin derim:)
Kolay gelsin, inşallah beğenirsiniz:)

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com