Yine kat karıştır denemelerimden biriydi, fotoğrafın tarihine bakınca farkettimki 3,5 sene olmuş yapalı...Denemeniz tavsiyesiyle...
Kandil Simidi
Malzemeler:
Hazırlanışı: Bir karıştırma kasesinde yumuşak tereyağı, sıvıyağ, sirke-su karışımı ve yumurtayı karıştırın. Üzerine bir miktar un ilave edin, unun üzerine nişasta, mahlep, tuz, şeker ve kabartma tozunu serpin. Azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde edin, üzerini örtüp 15 dk buzdolabında bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun çubuk şekli verip, iki ucunu birleştirin. Ya da daha pratik olarak hamuru alıp merdaneyle 1 cm kalınlığında açın, bardak veya kalıpla kesin. Daha sonra ortalarını daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesin. Halka şeklindeki hamurlardan bir kısmını önce yumurta akına sonra susama bulayın. Bir kısmının da üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin, tepsiye dizin. 170 derece ısınmış fırında kontrol ederek pişirin.
Not: İsterseniz yumurtanın tamamını hamurun içine kullanıp üzeri için ayrı yumurta kullanabilirsiniz. Hamuruna 1 kaşık yoğurt ekleyebilirsiniz.
Benim hazırladığım halkalar küçüktü, özellikle susamlı olanlar bizimkilere fazla susamlı geldi, isterseniz halkaların boyutunu daha büyük yapabilirsiniz.
Bu ölçülerle 1 tepsi simit çıktı.
Ben bir dahaki sefere halkaları susama bulamadan önce pekmezli suya batırıp sonra susama bulamayı düşünüyorum, denediğimde buraya tekrar not yazarım.
Kandil Simidi
Malzemeler:
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı sirke-su karışımı (yarı yarıya)
- 1 adet yumurta (sarısı ve akından ayrı ayrı bir kısmını üzeri için ayırıyoruz)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1-2 çay kaşığı mahlep
- 3-4 tatlı kaşığı şeker (artırabilirsiniz)
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 kaşık nişasta
- 2-2,5 sb kadar un (1/2 sb kepekli un)
Hazırlanışı: Bir karıştırma kasesinde yumuşak tereyağı, sıvıyağ, sirke-su karışımı ve yumurtayı karıştırın. Üzerine bir miktar un ilave edin, unun üzerine nişasta, mahlep, tuz, şeker ve kabartma tozunu serpin. Azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde edin, üzerini örtüp 15 dk buzdolabında bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun çubuk şekli verip, iki ucunu birleştirin. Ya da daha pratik olarak hamuru alıp merdaneyle 1 cm kalınlığında açın, bardak veya kalıpla kesin. Daha sonra ortalarını daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesin. Halka şeklindeki hamurlardan bir kısmını önce yumurta akına sonra susama bulayın. Bir kısmının da üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin, tepsiye dizin. 170 derece ısınmış fırında kontrol ederek pişirin.
Not: İsterseniz yumurtanın tamamını hamurun içine kullanıp üzeri için ayrı yumurta kullanabilirsiniz. Hamuruna 1 kaşık yoğurt ekleyebilirsiniz.
Benim hazırladığım halkalar küçüktü, özellikle susamlı olanlar bizimkilere fazla susamlı geldi, isterseniz halkaların boyutunu daha büyük yapabilirsiniz.
Bu ölçülerle 1 tepsi simit çıktı.
Ben bir dahaki sefere halkaları susama bulamadan önce pekmezli suya batırıp sonra susama bulamayı düşünüyorum, denediğimde buraya tekrar not yazarım.
2 yorum:
Haticeciğim
Mutlu yıllar
sağlıkla evlatlarınla canım..
Allah kabul etsin misler gibi..
sevgiler
Amin canım, ben de sana sağlıklı, mutlu nice seneler diliyorum...
sevgiler...
Yorum Gönder