Pages

  • RSS

04 Mayıs 2005

Kedi Dili Pastası


Funda_Mete'nin Portakalağacı Forumunda tarifini verdiği kedi dili pastasını oğlumun doğum günü için denedim. Herkes çok beğendi. Borcama döşemek yerine Mine'nin yaptığı gibi kedi dillerini kalıbın kenarına dizdim. Bu pasta için 1,5 paket kedi dili bisküvisi kullandım.

Malzemeler:
  • 1 paket kedi dili(300 gr.)
  • 3 yumurta
  • 1 kg süt
  • 1 paket vanilya
  • 10 kaşık şeker (ben 8 kaşık şeker kullandım)
  • 3,5 kaşık dolu dolu un
  • Yarım paket sanayağ (ben 125 gr. tereyağ kullandım)
  • Arzuya göre mevsim meyvesi(Muz,çilek)
  • Kullanılan meyveye göre jöle
Hazırlanışı: Önce tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Mikserle 15 dk. çırpılır. En büyük kare borcamın (Kenarları yüksek bir borcam tercih edilmeli çünkü kalın bir pasta oluyor)içine kedi dilleri dizilir. Üstlerine biraz muhallebi dökülür. Bir sıra daha kedi dili dizilir. Kalan muhallebi üzerlerine dökülür.Muhallebi biraz soğuyunca Muzlar tek tek dilimlenir Pastamızın üzeri tamamen muzla kaplanır. En üstede 1 paket muz jölesi arkasındaki tarife göre hazırlanıp muzların üzerine dökülür. (Bu işlemi yaparken ben muzların üzerine kürdan batırıyorum, çünkü hafif oldukları için jölenin etkisiyle havaya kalkıyorlar, soğuyunca çıkarıyorum)Pastamız buzdolabına koyularak soğutulup servis yapılır. Ben bu pastayı yazın çilek kullanarakta yapıyorum.
Benim notlarım: Önce kedi dili bisküvileri kelepçeli kalıbın boyunda kesip kenarlara yerleştirdim. Kalıbın tabanına da kestiğim parçaları bir sıra yerleştirdim. Üzerine muhallebinin yarısını döküp bir sıra muz dilimleri dizdim. Bir sıra daha kedi dili dizip kalan muhallebiyi döktüm. En üste de muz ve çilek dilimlerini dizip çilekli jöleyi döktüm. Ben üstünün jölesi için Kenton'un yeni çıkan bitkisel jölesini kullandım. Bu jöle kaynar derecedeki su ile hazırlanıyor, soğuk su eklenmiyor. Jöleyi erittiğim kaseyi su dolu başka bir kabın üzerine koyarak bir yandan kaşıkla karıştırarak soğutup bir yandan da meyvelerin üzerinden başlayarak kaşıkla azar azar döktüm. İyice soğuyunca dolapta bir gece beklettim. Ertesi gün kalıbın kelepçesini açıp servis tabağına yerleştirdim. Gerçekten lezzetli ve sunumu kolay bir pasta oldu.


18 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam Hatice, sayfani cok begendim. Daha yeni acilmis galiba. Kolay gelsin :)

Pastan harika olmus. Ellerine saglik. Resimde arkada güzel kurabiyeler varmis. O tarifler gelecek mi?
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Pastan pek guzel olmus Hatice. Ellerine saglik.

Hatice dedi ki...

mine teşekkür ederim, ben de senin sayfanı çok beğenerek takip ediyorum. tahmin ettiğin gibi sayfam yeni, kurabiyelerin tarifini de bir ara ekleyeceğim...
zinnur sana da güzel yorumun için teşekkür ederim.

suTLukaHve dedi ki...

Ellerine saglik hatice cok guzel olmus.sitene ilk kez gelmistim harika goruntulerle karsilastim.ben de cok yapmak isiyorum bu pastayi ama yurtdisinda yasiyorum ve kedi dilini maalesef bulamadim kendi kendime yapmaya calisacagim.tekrar hayirli ugurlu olsun.

Hatice dedi ki...

güzel sözlerin için teşekkür ederim esma, kedi dilini evde yapmayı denemedim,
ama sen denemek istersen şu adreslerde 2 tane tarif var,
ama bana 2. si içinde margarin olmadığından daha sağlıklı geldi,
zaten kedi dili paketinin üzerindeki içindekiler kısmında da yağdan bahsetmiyor.

1)http://www.tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=404
2)http://www.tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=500

ayrıca aşağıdaki linklerde de tarifler var, 3. linkte adım adım yapım aşamaları var,
bir bak istersen. ben de denemek istiyorum, denediğm zaman siteye eklerim inşallah.

1)http://www.joyofbaking.com/Ladyfingers.html
2)http://www.pastrywiz.com/season/tira3.htm
3)http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/en/recettes/biscuit_cuillere_ill.html

Adsız dedi ki...

Merhaba,cok hos bir site olmus ellerinize saglik..
Ben bu pastayi kelepceli kaliba yapmak istiyorum ama tabanini cikarip pasta tabagina yerlestirmenin bir yolu var mi? resimdeki sizin yaptiginizda tabanini cikarmadiniz herhalde...

Adsız dedi ki...

merhaba,
Oncelikle basarili ve devamli bir site olmasini diliyorum ve sorularima geciyorum.
kelepceli kaliba onceden mi diziliyor biskuviler yoksa kaliptan ciktiktan sonra mi? biskuvilerin boylari nasil tam denk getirildigini merak ettim. bir de pastayi kesmek nasil oluyor, biskuvilerden dolayi. onlarda yumusama oluyor mu..bilgilendirebilirseniz cok sevinirim.
sevgiler
Olcay

Adsız dedi ki...

bir sorumun cevabi yaziliymis..pardon..belki daha dikkatli okumaliyim.
olcay

Hatice dedi ki...

tuba, olcay güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
tuba ben kelepçeli kalıbın tabanıyla servis yaptım ama belki kalıbın tabanına yağlı kağıt sermek bir çözüm olabilir.

olcay pastayı keserken kişi başı 2 veya 3 kedi dili keserek ikram yaptım. 1 kedi dili kesmek ikram kolaylığı için pek uygun olmadı.

suTLukaHve dedi ki...

hatice cok tesekkur ederim cok zahmet etmissin.insallah deneyecegim ve sonuclari en kisa zamanda sana bildirecegim

Adsız dedi ki...

hatice merhaba.pastan nefis görünüyor.ben de hafta sonuna denemek istiyorum eşimin doğumgünü için ama kalıp konusunda tereddütlüyüm..kaçlık kalıp kullandın? tarifdefterinde genelde dikdörtgen kalıp kullanılmış ama kelepçelide de sunum çok şık görünüyor..yardımcı olursan sevinirim

Hatice dedi ki...

teşekkür ederim ayla. ben 26 cm lik kelepçeli kalıp kullanmıştım.

Adsız dedi ki...

simal yıldızı benim yaptığımda, pastayı üzeri kapalı olarak 1 gece dolapta bekletmiştim, ertesi gün baktığımda kenardaki kedi dilleri hafif yumuşamıştı ve servis yaparken sert değildi.

Derya dedi ki...

Hatice merhaba,
Pastanin ilk gordugumde vuruldum guzelligine. Hemen denedim. Tadi cok guzel oldu fakat ciddi bir sorun yasadim. Nedendir bilemiyorum joleyi dokunce jole yanlardan akti ve butun kedi dili biskuvilerini islatti. Acaba bikuvinin cesidinden dolayimi kaynaklandi. Sen ne dusunuyorsun bu konuda?
Sevgiler...

Hatice dedi ki...

tesekkurler derya, tarifte de yazdigim gibi ben joleyi azar azar kasıkla doktum ve bende boyle bir sorun olmadi..
kedi dili olarak ta pakettekilerden kullanmistim.
acaba joleyi birden ustune doktuysen sorun olmus olabilir.
umarim yardimci olabilmisimdir.
bir dahaki denemende istedigin sonucu alman dilegiyle...
sevgiler..

Adsız dedi ki...

pastanin yanindaki biskuvilerin dik durmasi icin nasil bi cozum buldunuz...daha once yaptim fakat donmadi demekki bi gece bekletmek daha iyi olacak:-)) pasta super gozukuyor ya tekrar yapasim geldi:-)) ellerine saglik

Hatice dedi ki...

cemberin etrafina biskuvileri dik olarak dizerken tabana dizdigim diger biskuvilerle destek vererek dengelemeye calistim.bir gece bekleterek tekrar denemeni tavsiye ederim...

Ev Yemekleri dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerinize sağlık