Bu salatayı buradaki sofra için hazırlamıştım...
Sevgili Yeşil Kivi'nin sitesinden denediğim bir tarif, o da tarif defterinden almış. Ben buzluğumdaki haşlanmış buğdayı kullanarak hazırladım, ortaya nefis bir salata çıktı, patlıcan kızartması da ayrı bir lezzet kattı. Elimdeki buğday miktarına göre diğer malzemelerde de değişiklik yaptım, tarifi kendi hazırladığım şekilde yazıyorum, orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 4 çorba kaşığı haşlanmış mısır (konserve kullandım)
- 1 -2 adet kornişon turşu (minik minik doğranmış)
- 2 adet taze soğan
- 1 adet küçük boy patlıcan
- 1/2 dolmalık kırmızı biber
- 2-3 yaprak taze nane
- dereotu, maydanoz
- tuz, limon, zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Patlıcanın kabuğunu soyup zar büyüklüğünde doğrayıp kızartın, kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın.
- Haşlanmış buğdayı salata kasesine alın, patlıcanları ekleyin.
- Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın, maydanoz, taze soğan, nane ve dereotunu incecik kıyın, haşlanmış mısırla birlikte buğdaya ekleyin.
- Tuzunu ayarlayıp, zeytinyağı ve limon suyu ilavesiyle tüm malzemeyi karıştırın.
- İsterseniz salataya mevsiminde nar taneleri ilave edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Not: Ben daha önceden buğdayı haşlayıp buzluğa kaldırmıştım. Haşlamak için 1 çb buğdayı akşamdan bir-iki taşım kaynatıp, kapattım, kapağını açmadan üzerini örtüp ertesi güne kadar beklettim. Bu ölçüden 4,5 çb haşlanmış buğday çıkmıştı, bir kısmını kullanıp kalanı buzluğa kaldırmıştım.
7 yorum:
harikaa...:)
ellerine sağlık canım...
sevgilerimle..
Bende denedim ve çok sevilen bir salata oldu besleyici değeri bir o kadar da fazla eline sağlık canım
çok lezzetli çok sağlıklı ellerinize sağlık.
hatice cim,merhaba,
buğdaylı salatayı kesinlikle ben de denemek istiyorum, çok güzel tarifler eklemişsin ellerine sağlık canım, görüşmek üzere, sevgiler...
Ellerine sağlık canım, görüntü çok hoş,eminim tadına öyledir :)))
İlk fırsatta denemek istiyorum...
Sevgiler...
Salata tarifi için teşekkürler.
Lezzetli görünüyor
Yorum Gönder