Bu börekler buradaki çay sofrasından...
Araya başka şeyler girince eklenemeyen tariflerden biri...
Yeni tarif eklemeye vakit olmadığı durumlarda taslaktaki tarifler çıkageliyor doğrusu:)
Ispanaklı Gül Böreği
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1/2 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Beyaz peynir
Hazırlanışı:
- Öncelikle iç harcı için ıspanaklar temizlenir, yıkanır.
- Yaprakları doğranır, ben çok kalın olmayan saplarını da ince ince doğrayarak kullanıyorum.
- İnce doğranmış kuru soğan zeytinyağında kavrulur.
- Ispanaklar eklenir, yüksek ateşte kavrulur, içine 1-2 kaşık süt eklenir.
- Ocaktan alınır, tuz- karabiber- pul biber eklenir, karıştırılır, soğumaya bırakılır. Ufalanmış peynir eklenir, karıştırılır.
- Sos malzemesi karıştırılır, ilk yufka tezgaha serilir, sostan sürülür.
- Yufka 4 e bölünür, geniş kısmına iç harç yayılır, rulo şeklinde sarılır, kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir.
- Ucuna sostan sürülüp yapıştırılır.
- Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır.
- Böreklerin üzerine kalan sostan ve yumurta sarısı sürülür.
- Susam, çörekotu veya haşhaş tohumu serpilir.
- 180-190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
4 yorum:
Ablacım ellerine sağlık nefis görünüyorlar puf puf :)
ablacım ellerine sağlık hemde ıspanaklı
ellerinize sağlık nefis görünüyor böreğiniz..
sevgiler..
Çok hoş
Yorum Gönder