
Sevgili Şaziye'nin katmer poğaçasını denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Ev halkının da beğenerek yediği bu poğaçaları daha önce eklemiştim. Son 2-3 seferdir de boyutlarını küçülttüm, en son yaptığımda ise süt yerine yoğurt suyu kullandım. Evde yoğurdun genellikle katı kısmı yenildiği için suyu kalıyordu, bu seferde bu suyu değerlendirmek için katmer poğaça yapmaya karar verdim ve sonuç başarılıydı.

Tarif için buraya bakabilirsiniz.
Yaptığım değişiklikler;
Tarif için buraya bakabilirsiniz.
Yaptığım değişiklikler;
1) Bu defa süt yerine yoğurt suyu kullandım.
2) Hazırlanan hamuru 12 bezeye ayırdım. Her parçayı un-nişasta ile açarak 6 şarlı 2 grup yaptım. İkinci altılı grubu hazırlarken ilk altılı grubu buzdolabında beklettim.
İlk altılı grubu büyük boyda açarken ikinci altılı grup yine dolapta bekledi.
İlk altılı grubu büyük boyda açarken ikinci altılı grup yine dolapta bekledi.
Büyük boy açtığım hamuru bazen 12 bazen 16 üçgene kesiyorum, çocuklar sade sevdiği için genellikle sade hazırlıyorum. Daha ayrıntılı tarife buradan bakabilirsiniz.
Bu şekilde 32 tane mini katmer poğaça elde ettim. Daha büyük isterseniz 16 yerine 12 üçgene de kesebilirsiniz.
Bu şekilde 32 tane mini katmer poğaça elde ettim. Daha büyük isterseniz 16 yerine 12 üçgene de kesebilirsiniz.
Aşağıdaki fotoğraf daha önce yaptığım mini katmer poğaçalar...

25 yorum:
haticecim ellerine sağlık sevgiler
hatice hanımm ellerinize sağlıkk nefis görünüyorr bittim görüntüye..
Canım ellerine sağlık harika olmuş çörekler mutlu haftalar çok öptüm.
ellerine sağlık haticecim nefis görünüyor... elimi uzatıp alasım geldi...
Şahane bir lezzet,ellerine sağlık.
ellerine saglik nefis görünüyorlar afiyet olsun canim.
ellerine saglik nefis görünüyorlar afiyet olsun canim.
eline sağlık canım ,tadı da çok güzel olur çay saatine çok yaparım
sevgiler
Haticecim bu poğaçayı biz de çok
severek yiyoruz,senin tarifinle ile de deneyeceğim:)ellerine sağlık canım.iyi haftalar..
Sevgili Hatice...ellerine saglik, bende cok severim bu pogacayi, ama bir kez de senin usulünle yogurt suyu ile deneyecegim zira harika görünüyorlar...
sevgiler
zehra
Canım ellerine sağlık...
Bende çok seviyorum mini mini daha cici olmuşlar...
ellerine saglık arkadasım,kendisi minik ama lezzeti cok nefis,bende bırdahakıne mınık deneyeyım:)
Canım gerçekten çok sevimliler, pastane poğaça gibi maaşallah yumuşacık oldukları her hallerinden belli...
ellerine sağlık ,sevgiler
Çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..Sevgilerle..
haticecim eline sağlık..kalabalık bi misafir grubuna ölçüleri 2kat kullanmak gerektir herhalde..bunlar bi lokmalık olmuşlar:)..derya
haticecim ellerine sağlık canım. Çok güzel görünüyor.Bende çok seviyorum bu katmerleri, senin tarifi deneyeceğim.
Ahh bu arada tebrik ederim !! Soft bowl yarışmasını kazanmışsın, kutlarım canım :)
sevgiler
çok severim ellerine sağlık canım....
*****
bu ay YE ETKİNLİKLERİ'nin ev sahipliğini ben yapıyorum..Davet yemekleri konulu etkinliğime senide mutlaka bekliyorum....
Çok güzel, küçük küçük. Geçen gün ben de yaptım misafirlere, çok beğendik, ama küçük değildiler, bu da hoş bir fikir, ellerine sağlık Hatice'ciğim.
Arkadasim pogacalar nefis görünüyor yumusacik insan yemeye doyamaz..
Sevgiler
Cali
ne kadar güz görünüyorlar haticeciğim..
ve ne kadar isterdim bir tanesini almayı :(
Ben de katmer poğaçaları denemiş ve tarif defterime yıldızlarla not almıştım, minikleri de daha bir güzel olur ellerinize sağlık :)
Hatice hanım geç yazabiliyorum ama ben dolapta beklemiş yumurta aklarıyla da yapıyorum bir fark olmuyor yapabilirsiniz. Tarif Emine Beder'in tarifidir ve pişirme kısmı benim son yöntemimle yaptığımda hep başarılı oluyor umarım dener ve beğenirsiniz. sevgilerimle...
Haticecim dün akşam gelecek olan misafirlerime öğlende bu poğaçadan yaptım ve buzdolabında geleceklerine yakına kadar beklettim..evet gerçekten güzel oldular ama boş olanlar peynirli olanlara rağmen daha bi sert oldu..bunun sebebi ne olabilir ki..birde ben hamuru ufak hallerine getirirken nişastayla açtım aceba ondanmıdır ki diye düşündüm..peynirliler ısıtıncada çok yumuşacık oldular..artık sık sık yaparım:)..derya
Deryacığım poğaçayı deneyip beğenmene çok sevindim, afiyetler olsun:)
son yaptığımda dolapta bekleterek hazırlamıştım, ama bunun sertleştireceğini sanmıyorum, sade olanlarda aynı sorunu ben de yaşamıştım, ben nişasta ve unu karıştırıyorum, hafifçe hamuru açacak kadar serpiyorum.
aslında tarifteki şekilde yaptığımda, hatta hamurlara poğaça şekli vermeden yani hamuru açma aşamalarında dolapta bekletiyordum ama tepsi mayası için dışarda bekletiyordum, sadelerde pek sorun olmuyordu, tabi peynirlisi çok daha güzel oluyor. aklıma gelen belki peynir yerine içine yağ sürsek, faydası olurmu bilmiyorum, denemek lazım:)
Merhaba Hatice Hanim
çok güzel seyler yapiyorsunuz daha denemedim çünkü bir sorum var 2 çeçit çay bargdayi var, hagisini kullaniyorsunuz ???
Teseküler
Umm Tasnim
çok teşekkür ederim Umm Tasnim.
Ben küçük çay bardağı kullanıyorum, eğer tarifteki miktarı artırmak istersem de ince belli ajda diye tabir edilen büyük çay bardağını kullanıyorum.
kolay gelsin şimdiden, denediğinizde sonucu paylaşırsanız sevinirim...
Yorum Gönder