Pages

  • RSS

04 Temmuz 2008

Arap Dudağı&Milföy Pasta

Şeyma'nın yaptığı nefis kek...
ARAP DUDAĞI
Kek hamuru için önce 250 gr. Margarini(tereyağ) eritip soğutun. Bir kapta yağın yarısıyla 3 çorba kaşığı kakao,1 su bardağı süt, 1,5 su bardağı şeker, bir limon kabuğu rendesini karıştırıp bu karışımdan bir bardak ayırın. Kalan karışıma yağın diğer yarısıyla beraber 2 su bardağı un, 3 yumurta, kabartma tozu ilave edip, çırpın. Kalıba döküp keki pişirin. Önceden ayrılan sıvıyı ocakta pişirin ve son olarak henüz soğumamış kekin üzerine dökün. Soğuyunca hindistan ceviziyle süsleyin… Servise hazır…



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Betül'ün hazırladığı pratik ve lezzetli milföy pastaları ;


Malzemeler: 20 lik bir paket + 2-3 milföy

Milföyler ortadan 2 ye kesilir, elde edilen dikdörtgen parçalar midi fırında 200-220 derecede kabarıp üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir.
Kabaran milföyler ılık hale gelince arası açılarak kremadan sürülür(istenirse kuru üzüm, meyve vs. yerleştirilebilir). Üzerine tarçın-şeker ya da tarçınlı dekor şekerlerinden serpilir.


Kreması için: 1 lt. süt, 3 türk kahve fincanı şeker, 3 türk kahve fincanı un ile muhallebisi pişirilir. Un kokusu olmasın diye 1 tatlı kaşığı tarçın veya 2 paket vanilya eklenir.



Betül'ün notu; Muhallebiyi önceden pişirme, katılaşıyor, milföyler ılık, muhallebi sıcak-ılık arası denk gelince iyi oluyor.


Not: Milföylerin çıtır olmasını isterseniz aynı gün içinde tüketmelisiniz. Betül yerken çıtır çıtır zor olmasın diye dolapta bekletiyormuş, bu durumda biraz yumuşama oluyor, ama o haliyle de lezzetliydi.

ilgili bağlantılar;
* Bahçe keyfi ve Uludağ

4 yorum:

Disalce dedi ki...

betülünde seninde ellerine sağlık...

fotolar okadar canlıki gel beni ye diyor...

öpüyorum canım seni...

Saliha dedi ki...

arab�n duda�na bay�ld�m:PP
eller�n�ze sagl�k enfes...sevg�ler�mle..

Nilgün dedi ki...

Ellerinize saglik süper iki lezzet...Güzel bir hafta sonu dilerim



SEVGILER

Hatice dedi ki...

Disal çok teşekkürler...

Saliha lezzeti de çok güzeldi, hazırlama yöntemi de biraz farklı, denersen beğeneceğini umuyorum...

Nilgün çok teşekkürler...

sevgiler...