
Malzemeler:
- 3/4 su bardağı erimiş tereyağ veya margarin
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt(yerine yoğurtta kullanılabilir)
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- tuz
- aldığı kadar un
İç harcı için: beyaz peynir-maydanoz
Üzeri için: 1 adet yumurta
Hazırlanışı: Un ve kabartma tozu hariç tüm malzeme karıştırılır. Kabartma tozu ve azar azar un eklenerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur hazırlanır. (Hamur dinlendirilirse daha iyi olur) Hamurdan istenen büyüklükte parçalar alınır, içine peynir-maydanoz karışımından konur ve poğaça şeklinde kapatılır. Üzerine yumurta sürülüp, çörekotu serpilir. Orta ısıda üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Not: Annem bu poğaçaları son yaptığında akşamdan hazırlayıp, ertesi gün pişirmiş.
5 yorum:
Bu poğaçalarıda en yakın zamanda deneyeceğim..çok lezzetli gözüküyorlar..Annenin ellerine sağlık haticeciğim..
bunlar tam anne poğaçası, annemde ben küçükken sık sık yapardı...
aylin
bunlar tam anne poğaçası, annemde ben küçükken sık sık yapardı...
aylin
teşekkürler derya, ben bu poğaçalardan ertesi gün yediğimde hala ağızda dağılan, kıyır kıyır bir poğaçaydı.denemeni tavsiye ederim...
teşekkür ederim aylin...
Bu pogacayi sadece anneler yapar!!
Yorum Gönder