
Geçen hafta yaptığım kandil simitleri, tarif Portakalağacından. Yapımı kolay ve lezzetli bir tarif, ben yaptığım ölçülerle yazıyorum...
Malzemeler:
- 1 paket tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı sirke
- 2-3 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı: Tüm malzeme yoğurularak 2 parmak kalınlığında rulo yapılır. Her rulo 2-3 cm eninde kesilir. Önce yumurta akına daha sonra susama bulanır. 200 °C de üzerleri kızarana kadar pişirilir.
10 yorum:
Sirke oyle guzel lezzet veriyorki tuzlulara, ben her zaman kullaniyorum, sirke bulamazsam limon suyu kullaniyorum, ama sirke daha guzel kiyir kiyir mi derler aynen oyle, eminim kandil simitinde oyle olmustur, ellerine saglik...
zeynep
teşekkürler zeynep, haklısın sirke tuzlulara çok yakışıyor...
Harika, elinize saglik. 5 cayi ve yaninda cay.
teşekkürler yuvakuran, yanında bir bardak çayla çok iyi gidiyor.
henüz denemedim ama güzele benziyor
merhaba berna, bu simitleri her yiyen cok begeniyor, denemeni tavsiye ederim...
muhteşem yaptığımda herkez pastanenin adresini istiyor teşekkürler eline sağlık
Sevgili Sibel afiyetler olsun:)
yorumun için de çok teşekkürler...
bu tarifi arkadaşlarıma yaptığımda çok beğenmişlerdi, daha sonraları pek çok kişinin favori tuzlusu oldu...
Hatice ablacım müleykemin doğum gününde senin trufflardan yaptım çoook nefis oldu... yapımı çok pratikmiş... çok teşekkürler tarif için, ellerine sağlık... ;)
afiyetler olsun canım, hem pratik hem de lezzetli oluyor, çocuklar da bayılıyor üstelik:))
Müleyke'nin yeni yaşını da tebrik ederim, hayırlı, sağlıklı, mutlu nice nice seneler dilerim...
sevgiler...
Yorum Gönder