Geçen hafta annemin iftar menüsü;
* Yoğurt(yayla) çorbası
* Tavada et-nohutlu pilav
Annem etleri gazetede gördüğü sos ile marine etmiş, sonra tavada kızartmış, sos güzel bir lezzet katmıştı.
Sosun hazırlanışı: Hemen az sonra ızgaraya konacak eti terbiye için;
1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1 baş ezilmiş sarımsak(annem 1 diş kullanmış), 1 çay kaşığı kimyon, 3 çay kaşığı karabiber ve pulbiber, tüm malzeme pürüzsüz kıvam oluncaya kadar karıştırılır, etlerin bu sosta 15 dk. beklemesi yeterli, istenirse daha fazla da bekletilebilir.
Annem etleri 3 saat bekletmiş, sonra tavaya sosuyla birlikte aktarıp kızartmış.
* arnavut ciğeri
8 yorum:
anneciğinin ellerine sağlık canım.afiyetler olsun..
Canım rabbim ağzınızın tadını bozmasın anneciğinin ellerine sağlık..
Anneciğinin ellerine sağlık Haticeciğim.Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.Sevgiler...
Hatice anne eli değmişse daha güzeli olamaz bencede ..anneciğinin ellerine sağlık...afiyet olsun..allah kabul etsin..
sevgiler..
Haticeciğim annen harika bir menüy
le ağırlamış sizi afiyet şeker olsun.Bereketli iftarlar dilerim öpüyorum...
Hatice'cim annenin ellerine sağlık canım. Mükellef bir sofra hazırlamış.
sevgiler..
Anneciğinin ellerine sağlık Hatice. Bayramda hele anne sofrası ne güzel olur değil mi?
çok teşekkürler arkadaşlar, ben de sizlere sevdiklerinizle birlikte ağız tadıyla nice sofralar dilerim...
Neclacım haklısın, bir türlü bayram sofrasını çekip yayınlamak kısmet olmadı maalesef:(
herkese sevgiler...
Yorum Gönder