Pages

  • RSS

07 Mart 2006

susamlı simit



Geçen ay arkadaşım Esra'ya gittiğimizde annesi çok güzel bir sofra hazırlamıştı. Hazırladıkları arasındaki bu susamlı simitler ağızda dağılan, kıyır kıyır bir lezzete sahipti.

Malzemeler:
  • 1 paket margarin(oda sıcaklığında) {tereyağı da kullanılabilir}
  • 1 fincandan 1 parmak eksik sirke(üzeri suyla tamamlanacak)
  • 1 fincandan 1 parmak eksik şeker
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta(sarısı içine, beyazı dışına)
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • aldığı kadar un
  • üzeri için susam
Hazırlanışı:

  1. Susam ve yumurta akı hariç diğer malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
  2.  Küçük simit şekli verip önce yumurta akına sonra susama batırılır.
  3.  Orta dereceli fırında pişirilir.
Afiyet Olsun...


Notlar: Fincanlar türk kahvesi fincanı.

2 yorum:

Nezaket dedi ki...

Elinize saglik, guzel olmuslar. Ama once ben sizin portakalli labneli pastayi yapicam. Sevgilerimle

Hatice dedi ki...

cok tesekkurler Nezaket, benim aklim da senin vişneli peynirli tartta kaldi:)..
sevgiler..