Pages

  • RSS

06 Temmuz 2015

Haşhaşlı Tatlı (Haşhaşlı ıslak kurabiye)


Bu tatlıyı geçen sene okul kermesine getirmişti bir arkadaş. Tavsiyesi üzerine alıp denemiş, çok beğenmiştik. Tarifi de aldığım şekliyle buraya not düşeyim☺️

Haşhaşlı Tatlı
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • Yarım paket tereyağı(125 gr)  
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için: 2 bardak şeker, 1,5 bardak su bir kaç dakika kaynatın.

Hazırlanışı: 

  1. Hamur malzemelerini yoğurun,  ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, mavi haşhaşa bulayın.
  2.  Ortalarına fındık veya badem yerleştirin. 
  3. 170 derecede pişirin.
  4. Bu arada şerbetini hazırlayın. 
  5. Kurabiyeler fırından çıkınca şerbeti üzerine dökün, çeksin.

Afiyet Olsun...

Not: Arkadaş bu tatlıyı hem kurabiyeler sıcak hem de şerbeti sıcak olacak şekilde hazırlıyormuş. Bu şekilde şerbetini çok iyi çekiyormuş, zaten yediğimde o şekildeydi, yoğun ıslak kıvamda. İsterseniz o kadar yoğun ıslak olmasın derseniz şerbetini ılık kullanabilirsiniz, bu şekilde daha çok ıslak kurabiye kıvamında olur.    

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hımmm nefis nefisss.

nahide zereyak dedi ki...

Haşhaşın verdiği lezzeti tahmin edebiliyorum. Nefis olduğuna eminim. Ellerinize sağlık. Sevgiler..